Nu este o parodie! A picat concursul aranjat cu nota 2

Situatie fara precedent in cadrul unei institutii publice. Sefa Oficiului pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Iasi calca legea in picioare pentru a mentine pe un post de conducere pe fosta sa secretara. Dupa aproape doi ani de zile in care Gina Sindila, directorul ORC Iasi, a tinut blocat ilegal postul de sef al biroului BPI, iar pupila ei a ocupat functia ca interimar, a venit momentul ca postul sa fie scos la concurs. Desi postul era cu dedicatie, pupila directorului, Brandusa Mihu, a luat nota 2. Nici acest ”mic” detaliu nu a fost un impediment pentru Sindila asa ca ilegalitatile continua: Brandusa Mihu este mentinuta pe functie desi cunostintele ei in domeniul insolventei sunt egale cu celei a femeii de servici.

Pe data de 9 august 2018 la Bucuresti, la sediul Oficiul National al Registrului Comertului, s-a desfasurat proba scrisa in cadrul concursului organizat pentru ocuparea  mai ultor posturi vacante in cadrul structurii nationale si a structurilor teritoriale din tara. Peste 50 de candidati pentru 16 posturi vacante in toata tara. In ceea ce priveste ORC Iasi a fost scos la concurs postului vacant de sef al Biroului Procedurilor de Insolventa. Pentru ocuparea acestui post s-a inscris la concurs doar o singura persoana, actualul sef interimar al BPI, Brandusa Mihu. In fatidica zi de 13 august, ONRC a facut publice rezultatele primei etape din concurs, iar in urma probei scrise, pupila Ginei Sindila a esuat lamentabil, obtinand nota 2, cea mai mica nota inregistrata in concursul desfasurat in sesiunea din 9 august.

A picat la examen, dar a ramas sefa

In ciuda acestui fapt, Brandusa Mihu conduce in continuare Biroul Procedurilor de Insolventa din cadrul ORC Iasi ca si interimar, situatie profund ilegala intrucat mandatul sau de interimar nu putea fi prelungit mai mult de un an. De la data numirii in functie si pana in prezent a trecut un an si noua luni, ceea ce ridica multe semne de intrebare asupra modului in care s-au intocmit documentele din punct de vedere legal. Situatia a devenit deja mai complicata in urma examenului intrucat nota obtinuta reflecta capacitatea candidatei de a exercita functia. Cum dupa mai bine de 20 de luni la conducerea acestui birou, timp in care postul a fost tinut blocat ilegal, sefa interimara Brandusa Mihu obtine rusinoasa nota 2, care sunt argumentele pentru care este mentinuta pe functie in continuare?

La inceputul lunii decembrie 2016 Brandusa Mihu devine din secretara sefei ORC Iasi direct sef al Biroului Proceduri Insolventa. Fara a avea niciun fel de experienta in ceea ce priveste activitatea biroului, Mihu este propulsata in functia de sefa doar pentru faptul ca este pupila sefei Gina Sindila.

Gina Sindila: „Scrieti numai prostii!”

Reporterii 7 IASI au publicat o ancheta jurnalistica prin care au aratat cum Sindila a comis mai multe ilegalitati pentru a-si mentine protejata in functie. Ba mai mult, printr-o adresa transmisa compartimentului Resurse umane din cadrul ONRC Sindila recunoaste negru pe alb ca postul de sef al BPI este cu dedicatie pentru fosta sa secretara. Auditul ONRC a venit sa verifice cazul, dar inspectorii de la Bucuresti s-au inpotmolit intr-un protocol organizat de Gina Sindila si nu au reusit sa mai treaca pe la sediul institutiei.

Contactata telefonic, directorul ORC Iasi, Gina Sindila, s-a aratat foarte iritata si ofensata de faptul ca reporterii 7 IASI se intereseaza de modul in care sunt ocupate functiile publice din sistemul bugetar, incercand sa lase impresia ca decizia de pastrare pe functie a actualei sefe apartine in exclusivitate conducerii centrale a ONRC.

Intrebata totusi cu insistenta care sunt calitatile candidatului de nota 2 pentru care este pastrata pe functie, Gina Sindila ne-a spus sec: ”Scrieti numai prostii. Puneti  intrebarile acestea la biroul de presa la Bucuresti. La revedere!”

Rares NEAMTU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here