Nou record pentru Bitcoin. Duminica s-a apropiat de 50.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins duminica un nou nivel record. Moneda s-a apropiat de 50.000 de dolari, continuand avansul sustinut de adoptatea pe scara tot mai larga, pe Wall Street si de catre companii mari, a celui mai valoroase criptomonede din lume.

Criptomoneda a urcat duminica pana la 49.714 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzactionata la 48.700 de dolari pe unitate. Bitcoin a avansat in acest an cu aproape 70%.

Dupa ce mult timp au fost evitate de firmele financiare traditionale, bitcoin si alte monede virtuale par sa intre tot mai mult in circuitul financiar principal, ca activ sau ca mijloc de plata curent.

Lansarea Purpose Bitcoin ETF, aprobata

BNY Mellon a anuntat saptamana trecuta ca a infiintat o noua divizie pentru a ajuta clientii sa detina, transfere si sa emita active digitale, la cateva zile de la anuntul facut de Elon Musk ca a cumparat bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari si ca in curand va accepta plati pentru automobilele sale in criptomoneda.

Vineri, Comisiei pentru instrumente financiare din Ontario, Canada, a aprobat lansarea Purpose Bitcoin ETF, a anuntat compania de aministrare a activelor Purpose Investments, din Toronto.

Primarul din Miami, Francis Suarez, a anuntat tot vineri ca primaria vrea s foloseasca bictoin in operatiunile sale, pentru a atrage companii de tehnologie in oras.

In ianuarie, BlackRock, cek mai mare fond de administrare a activelor din lume, a adaugat bitcoin ca investitii eligibile pentru doua fonduri.

Planurile Mastercard de a oferi sprijin unor criptomonede au stimulat la randul lor ambitiile bitcoin de a intra in circuitul financiar principal, cu toate ca multe banci sunt inca reticente sa se implice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here