A murit pacientul cu arsuri trimis in Belgia tarziu, dupa o serie de balbe ale autoritatilor. Barbatul luase trei bacterii din spitalele romanesti

Barbatul cu arsuri, plimbat intre spitale si transferat, intr-un final, in Belgia, a murit. Potrivit Ministerului Sanatatii, barbatul in varsta de 51 de ani suferise o arsura prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafata corporala si politraumatism prin cadere de la inaltime.

Barbatul a fost transferat, in data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brules – Institut Medical de Traumatologie et de Readaptation (IMTR) din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Balbele autoritatilor din Romania

Pacientul a fost transportat initial la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar, apoi, in data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” din Iasi.

In data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul in Belgia a fost anulata din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apararii Nationale, la Centre des Grands Brules – IMTR din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unitati medicale din Romania unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind ingrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here