Nea Marcelică, fă agramația mai mică !

Avînd chestii mai utile de făcut, n-am stat să citesc patriotica și sforăitoarea declarațiune de unire a jiudețulu’ Iași cu Respublika Malldova, conform Ordinului de Zi pe Unitatea de Gonflare a Centenarului ( UM 0,0007 ). Unii însă au cetit minunatul docoment și și-au pus mîna-n cap, văzînd ce agramații & bizarerii au năclăit respectiva hîrțoagă patriotico-unionistă.

Chestia e cu atît mai penibilă, cu cît printre patrioții conțileri giudețeni se numără și presupuși entelectoali, precum istoricul & liberalul Liviu Brătescu, cercetător știențific  pe tarlaua academiei romîneze, sau profesorul universitar Vasile Cotiugă, alt mare istoric liberal. Se vede însă că limba română e mai grea decît metalele cele mai grele ori decît carnea de porc ( nu-i nici o aluzie aici, așa-i vorba popolară ).

Pe scurt, o recomandare simplă pentru nea Maricel Popa, șeful pesedist al Consiliului Județean : bre, nea Mar’cele, ca să nu te mai faci de cacao și altă dată, mai ales cu asemenea ocazii solemne & patriotice, trimite-mi, bre, textul, înainte să-l semneze papagalii de tarla din ograda matale. Că io la facultate am dat admitere și la gramatică, acu’ v’o 30 și ceva de ani, pe vremea cînd se făcea școală serioasă. Și n-am uitat chiar tot.

Daaa, știu că ești zgîrcit, așa că nu te teme, o să corectez pi dijeaba textu’. Dau și o bere, numa’ să nu ne mai faceți de tot rîsul. Car’va’s’zică : mai întîi unirea cu gramatica elementară, pe urmă aia cu Basarabia. Clar ?

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here