Mutare spectaculoasă pe piața de telefonie: Digi cumpără, alături de Prima TV, Telekom România

Digi România și o companie deținută de omul de afaceri Adrian Tomșa, patronul postului Prima TV, vor prelua Telekom România Mobile Communications S.A. Anunțul a fost făcut pe 27 mai 2024, prin intermediul site-ului Bursei de Valori București, de către Serghei Bulgac, directorul general al Digi România.

Detaliile tranzacției

Acordul de principiu încheiat de Digi România S.A., filiala din România a companiei RCS & RDS S.A., stipulează că West Network Invest S.R.L., un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de grupul Clever Media, va achiziționa 99,9999994% din capitalul social al Telekom România Mobile de la Hellenic Telecommunications Organization S.A.

Tranzacția este condiționată de mai mulți factori, inclusiv finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferente.

Planuri de viitor pentru Telekom România Mobile

Conform acordului dintre acționarii West Network Invest S.R.L., după finalizarea tranzacției, Telekom România Mobile va continua să opereze pe piață ca un operator independent de telecomunicații. Aceasta este o veste importantă pentru clienții actuali ai Telekom, care se pot aștepta ca serviciile să fie menținute și, eventual, îmbunătățite, în urma acestei achiziții.

Impactul pe piața telecomunicațiilor

Achiziția Telekom România Mobile de către Digi România și grupul de investiții condus de Adrian Tomșa marchează o schimbare semnificativă în dinamica pieței de telecomunicații din România. Digi, cunoscută anterior ca RCS & RDS, este deja un jucător major în sector, iar această achiziție va consolida și mai mult poziția sa.

Pentru Adrian Tomșa, cunoscut pentru investițiile sale în media, aceasta reprezintă o extindere strategică în sectorul telecomunicațiilor, aducându-i noi oportunități și sinergii între diferitele sale afaceri.

Reacții și perspective

Reacțiile inițiale din partea pieței și a analiștilor sunt amestecate, cu unii salutând mișcarea ca pe o consolidare necesară într-o piață competitivă, în timp ce alții exprimă îngrijorări legate de posibilele efecte asupra concurenței și consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here