Muraru liberaru’ entelectoalu’ , impozatul impozant cu implozie externă

Deci așea : în ograda lu’ peneleu’ di la Iaș’ iesti doi fraț’ jemeni pi cari ‘i cheamî Muraru. Adica di chemat i-o chemat mai întăi celebrul Relu Fenechiu, pi cînd ii amîndoi ierau mititei, adica studenț’ flămînz’ ș’ cu dinți ca di morsă carnivoră, plus stomac di buhai ș’ foami di lup. Așa cî jemenii Muraru s-o bagat băieți în casă la jupîn Fenechiu, ca tineri entelectoali, ca cum ar hi.

De pe funcția de june entelectoal de partid, unul dintre gemenii murari ( naiba să-l știe care, că nu merită să pierdem timp cu microscopia paramecilor liberali ) i-a tras o antologică limbă dorsală și publică, la o gazetă bucureșteneză cu adevărat iz de SIE, unui fenechist mai mare în grad și în funcție, ministrul condamnat la închisoare Chiuariu.C-așa-i la PNL, exact ca la PSD : paramecii mai mici pupă dorsal euglenele mai mari. Cu spume stilistice și bulbuci zeloși, obligatoriu.

Între timp, unul dintre gemenii murari ( v-am zis, nu contează care, nuanțele de maro nu-s esențiale ) a ajuns, din mic parameci liberal fenechist, mare parameci iohanist, adică-consilier al plăvanului-dulap prezidențial. Deci, care va să zică, celălalt geamăn murar nu putea rămîne, mă-nțelegi, fără coledzi, parlamentar adicăte. Că doar și el, de la ’48, de la Relu Fene’, și dăi, și luptă, soro … Deci murarul rămas la Iași a fost plantat, pă barosăneală și eligibilozeală, catindat cu bilet clasa-ntîi pentru Camera Deputaților.

În fine, că ajunge atîta radiografie de parameci entelectoali pă liberăleală : ca să vă lămuriți care e nivelu’ lu’ entelectoalu’ catindat Muraru, citiți textul din poza alăturată, în care geamănul de consilier iohanist confundă scufundător impozitarea cu impozanța. Ca un adevărat cerșetător științific și profesor huniversitar asociat. Sau asortat, la alegere.

Murarul și murătura, / Ca borta din dos și gura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here