Mulţumim, constructori de nădejde! La 10 ani de la recepţia Ateneului Tătăraşi, acoperişul clădirii se exfoliază

La 10 ani de la recepţia Ateneului Tătăraşi, acoperişul clădirii se exfoliază. Constructorul ne ia la mişto: clădirea nu mai e în garanţie, iar de vină ar fi fost proiectantul. Răspunsul e un fel de “te pup, pa pa”.

 

Clădirea Ateneului din Tătăraşi arată, la 10 ani de la recepţia lucrărilor, ca trecută prin bombardament. Sute de bucăţi de gresie se desprind de parcă ar fi fost lipite în joacă, de copii. Liviu Brătescu, directorul Ateneului, spune că lucrarea de proastă calitate datează din perioada în care primar a fost Constantin Simirad. Acum, Brătescu a cerut bani de la Primărie. Vreo 110.000 euro ar costa reparaţia, cât o vilă ridicată de la zero. Contactat telefonic, Vasile Lupaşcu, directorul Moldoconstruct, se spală pe mâini: “Responsabilitatea nu ne aparţine”.

 

A costat 1,5 milioane euro

Recepţia Ateneului Tătăraşi a avut loc la sfârşitul lunii mai 2003. Investiţia lui Simirad a fost extrem de controversată, costul total raportat la acea vreme fiind de aproape 1,5 milioane de euro. “Nu se poate să pui gresie. Din cauza vremii, aceasta a început să se desprindă. În bugetul Ateneului Tătăraşi pentru anul 2013 au fost aprobaţi 300.000 lei din costul total al lucrării estimat la valoarea de 500.000 lei. Conducerea instituţiei a decis programarea efectuării lucrării pe parcursul a doi ani, urmând ca în 2014 să fie finalizată lucrarea în baza unei noi alocări. Trebuie refăcut totul până la cărămidă. Plus de asta şi acoperişul va fi dat jos şi refăcut”, a declarat Liviu Brătescu, directorul Ateneului Tătăraşi.

 

 

Aruncă pisica

De cealaltă parte, Vasile Lupaşcu, directorul Moldoconstruct, a precizat că nu a făcut decât să respecte proiectul. “Lucrarea este ieşită din garanţie. La vremea respectivă am obiectat asupra proiectului. Am spus că nu va avea o durată de viaţă prea lungă. Dacă proiectantul şi investitorul au fost de acord, noi am executat. Responsabilitatea pentru ce se întâmplă acum nu ne aparţine. Cât a fost în garanţie, nu s-a întâmplat nimic”, a afirmat Vasile Lupaşcu, directorul Moldoconstruct. Astfel, pentru reparaţii vor fi alocate din nou fonduri publice. Adică, alţi bani, altă distracţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here