Miroslava plătește un avocat de la PNL pentru munca funcționarilor. 30.000 de euro, doar onorariile!

În câteva luni, Primăria Miroslava, condusă de PNL-istul Dan Niță, a încheiat trei contracte cu un avocat pentru servicii de „consultanță și informare juridică în raport cu fundamentarea hotărârilor consiliilor locale referitoare la documentațiile tehnico-economice ale obiectivelor de investiții care urmează să fie finanțate prin credit” @ Ultimul contract în valoare de peste 10.000 de euro a fost încredințat aceluiași avocat Gabriel Constantin Năstase pe 3 decembrie @ Procedura organizată în sistemul electronic de achiziții publice a durat doar 15 minute @ Ciortești, o altă primărie liberală din Iași, a încheiat cu avocatul Năstase un contract de 28.000 de euro @ Avocatul din București se învârte printre membrii influenți ai PNL și a fost director de investiții al Consiliului Județean Ilfov, instituție condusă de Marian Petrache, unul dintre „greii” partidului

Pe 3 decembrie, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, Primăria Miroslava a încredințat un nou contract avocatului Gabriel Constantin Năstase, valoarea acestuia fiind de 50.000 lei, echivalentul a aproximativ 10.200 euro. Este cel de al treilea contract pe care avocatul îl încheie în doar câteva luni cu Primăria Miroslava pentru același tip de servicii: „consultanță și informare juridică în raport cu fundamentarea hotărârilor consiliilor locale referitoare la documentațiile tehnico-economice ale obiectivelor de investiții care urmează să fie finanțate prin credit”.

Procedura de atribuire a contractului a fost organizată prin sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) și a durat doar 16 minute. Primăria Miroslava a publicat anunțul la ora 15.30, iar după 16 minute, la 15.46, contractul a fost încredințat singurului ofertant, „Cabinet Individual de Avocat Năstase Gabriel Constantin”.

Treaba a mers ca unsă. Primăria Miroslava și avocatul Năstase nu sunt la prima colaborare și, în plus, acesta împărtășește același ideal politic cu primarul Dan Niță, victoria PNL.

Anterior, din bugetul local au fost plătite alte două contracte avocatului Năstase, atribuite prin aceeași metodă a încredințării directe.

Primul contract a fost atribuit pe 17 septembrie. 72.000 de lei, adică 15.204 euro, a fost valoarea contractului încheiat cu avocatul Gabriel Năstase pentru „servicii de consultanță și informare juridică în vederea contractării unui nou credit (…)”.

După numai câteva luni, pe 12 februarie 2020, urmând aceiași procedură, este atribuit un al doilea contract în valoare de 20.000 lei, echivalentul a 4.216 euro. De această dată, denumirea contractului suferă câteva modificări: „servicii de consultanță și de informare juridică în vederea modificării/contractelor de împrumut (…)”.

38.000 de lei de la comuna Ciortești. Primărița, tot de la PNL

Un contract similar a fost atribuit de o altă comună condusă de liberala Alina Apostol.

Pe 29 aprilie, la ora 11.54, Primăria Ciortești a publicat anunțul în SICAP. După patru minute, au primit răspunsul din partea ofertantului, iar după două minute, la ora 12.00, contractul de 38.000 de lei a fost încredințat avocatului Gabriel Năstase.

În primăvara acestui an, în luna mai, Alina Apostol a explicat pentru 7IAȘI cum a ajuns să lucreze cu avocatul Gabriel Constantin Năstase, recunoscând că l-a cunoscut pe acesta anterior atribuirii contractului.

„Pentru contractarea unui credit, ar trebui să organizăm o licitație. Nu avem specialiști să citim ofertele bancare. Pe domnul avocat nu îl cunosc din partid, ci din alte ipostaze, de înainte de 2016. Noi ne-am dori să accesăm un credit de 20 de milioane de lei, dar mai mult de 5 milioane de lei nu cred că ne poate oferi vreo bancă”, este declarațiafăcută în luna mai de primarul Alina Apostol.

A fost director la CJ Ilfov, în mandatul baronului PNL Petrache

În același articol publicat în luna mai, 7IAȘI a refăcut legăturile avocatului Gabriel Constantin Năstase cu greii din PNL.

În 2012, la scurt timp după ce Marian Petrache a fost ales președinte al Consiliului Județean Ilfov, avocatul Gabriel Năstase a preluat funcția de director de investiții al instituției. A fost cu noroc, deoarece după ce a revenit în Barou, a prins contracte consistente cu localități din județul Ilfov, toate conduse de actuali ori foști membri PNL.

Astfel, pe 23 ianuarie 2020, Primăria comunei Chiajna, condusă controversatul Mircea Minea, i-a încredințat avocatului Năstase două contracte în valoare de 48.000 de lei pentru același tip de servicii de consultanță și informare. Însumate, cele două contracte, încheiate la Chiajna depășesc valoarea de 20.000 de euro. Un contract similar, de peste 24.000 de euro, a fost atribuit lui Năstase de o altă primărie din județul Ilfov, ce a comunei Dobroești.

În județul Giurgiu, fieful liderului liberal Dan Motreanu, avocatul Gabriel Năstase a primit un contract de 20.000 lei de la Primăria comunei Bolintin Deal, condusă de Emil Bănică (PNL).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here