fbpx
-4.3 C
Iași
vineri, ianuarie 15, 2021
Acasă Barometru Hitler, Colțescu și alți monștri

Hitler, Colțescu și alți monștri

despre noile reflexe pavlovist-orwelliene și pîrțurile la concert, folosite ca paravan pentru vagoanele de dejecții

 

Deci, ca să fie clar : precum a stabilit, instantaneu și irevocabil, Komitetul Central al Internaționalei Alienistice & Corect-Politice, nemernicul de arbitru romîn Sebastian Colțescu e un rasist de cea mai joasă speță, adică un fel de criminal odios, un Hitler mai mic, cum ar veni. Pînă să apară ordinul / sentința de a-l scuipa în grup, fizic și repetat, înainte de a fi spînzurat de Turnul Eiffel, acest odios rasist poate fi deci tăvălit, conform edictului elitei progresiste mondiale, prin toate zoile verbale, ca o sălbăticiune bipedă de pradă, sîngeros-abominabilă, camuflată în echipament de arbitru.

Pauză de dat cu apă rece pe față.

Iată cum, datorită / din cauza unui romîn în pantaloni scurți și negri, putem fi contemporani cu o prea-frumoasă și miraculoasă antantă, cea dintre semi-dictatorul islamist al Turciei, neo-sultanul Erdogan, și crema civică, jurnalistică, fotbalistică și super-califragelistică a Occidentului civilizat & democrat. Pardon, eskiuzemoa, pantaloni scurți nu ” negri „, ci ” afro-americani „. Sau ” ne-albi „. Ori ” închiși masiv la culoare „. Sau cum a stabilit Komitetul Central amintit anterior.

Desigur, cuvintele contează, uneori, la fel ca gloanțele. Da, ultimul război mondial și milioanele de morți din anii aceia au pornit de la niște cuvinte dintr-o carte scrisă de Hitler. Da, mai avem încă multe de învățat despre unele cuvinte, despre istoria lor și despre victimele acelor cuvinte. Dar e o tîmpenie alienantă să credem că ar fi normal să înlocuim o exagerare cu alta, rasismul cu aberantismul, bîta ucigașă cu botnița deformantă, primitivismul gregar cu idioțenia pseudo-civilizată și deformantă.

Da, arbitrul Colțescu a greșit. Dar în nici un caz nu atît de grav precum vrea să ne convingă valul de linșaj verbal care a urmat acelui cuvînt discutabil, nefericit sau greșit. Fiindcă orice om cu un pic de creier și de educație știe că există infracțiuni premeditate și infracțiuni prin imprudență. Și mi se pare destul de evident că Sebastian Colțescu a greșit prin imprudență, nu voit, ca un rasist feroce, care a folosit o transmisiune tv în direct ca să-și strige către lume manifestul lui nazist.

Lumea de azi e plină de vagoane cu dejecții mentale, ignorate masiv și îndelung, unele criminale, față de care pîrțul lui Colțescu e ca și inexistent. Doar că, spre deosebire de erdogani, putini, șeici etc, acest arbitru dintr-o țară de mîna a treia e o țintă numai bună de hăcuit. Asta e regula veche de cînd lumea : peștele se împute de la capul rechinilor, dar se curăță de la coada carașilor.

Aaa, am uitat : țiganca aia de Halep ce mai face ? Da, țigancă. Dacă i-a zis așa altcineva decît nazistul Colțescu, păi sigur e de bine. Să bem deci, cu ocazia asta, un pahar de Fetească Gri-Total-Închis. Ca cerul gurii noilor dulăi mentali ai lumii.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here