Mihai Chirica trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional cu funcționari din Primăria Iași și oameni de afaceri

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal, cauză instrumentată de DIICOT Iași alături de alți 26 de inculpați: actuali și funcționari din Primăria Iași și Poliția Locală, oameni de afaceri sau angajați ai unor firme care activează în domeniul imobiliar. Dosarul instrumentat de procurorul Dragoș Bordianu a fost înregistrat astăzi pe rolul Curții de Apel Iași. Este al treilea dosar penal în care Chirica este trimis în judecată, după Skoda și Flux. Infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată sunt de o gravitate deosebită: constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, uzurparea funcției, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani.

Lista penalillor din Primărie: Chirica, cap de afiș

Cap de afiș este primarul Mihai Chirica, care are la activ mai multe inculpări penale și trimiteri în judecată: Dosarul Skoda, Dosarul Flux, Dosarul Sărărie. În dosarul în care tocmai a fost trimis în judecată de DIICOT Iași, Chirica este secondat de doi dintre oamenii săi de încredere: arhitectul șef, Alexandru Mustiață, și directorul Direcției Juridice, Cristina Oțeleanu. Atât Mustiață cât și Oțeleanu mai au calitatea de inculpați și în alt dosar ce a fost instrumentat de către DIICOT și ulterior declinat către DNA. Alături de cei trei, a fost trimisă în judecată  și Raluca Mocanu, fost arhitect șef al Municipiului Iași.

Un alt trio de ”succes” trimis în judecată în acest dosar este compus din funcționari ai Poliției Locale: fostul director, Georgel Grumeza,  fostă șefă a Serviciului Control Urbanism, Mihaela Tulică, și polițistul local, Andrei Spînu. Cei trei au fost puși sub acuzare pentru emiterea unor certificate false de edificare a clădirilor ce au fost folosite la intabularea ilegală a mai multor clădiri. Tulică, cumătra primarului Mihai Chirica, mai este trimisă în judecată pentru fapte similare alături de Andrei Spînu și Georgel Grumeza, în Dosarul „Plugaru”, care a fost instrumentat de DNA.

Acuzații din Lotul Chirica – Primăria Iași

 

Chirica Mihai – primarul municipiului Iași

Mustiață Alexandru – arhitect șef

Mocanu Raluca – șef Serviciu, fost arhitect șef

Oțeleanu Cristina  – director Direcția Juridică

Pintilie Mihaela Dana – șef Serviciu Juridic

Vasiliu Daniela – inspector Urbanism

Zlăvog Vartolomei András – inspector Urbanism, fost inspector GIS Cadastru

Herțanu Elena – fost inspector Urbanism

Tulică Mihaela – fost șef Serviciu Control Urbanism – Poliția Locală Iași

Spînu Andrei – fost inspector Serviciu Control Urbanism – Poliția Locală Iași

Grumeza Georgel – fost director Poliția Locală Iași

În același timp, trei funcționari din Primărie au fost scoși de sub urmărire penală, acuzațiile la adresa lor fiind clasate.

Florescu Doina – consilier personal al primarului, fost șef Serviciu Juridic

Grierașu Florin – fost inspector Urbanism

Pascariu Andrei – fost inspector Urbanism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here