Complot de asasinare a președintelui Zelenski. Gruparea avea legătură cu serviciile secrete

Ofițerii ucraineni de aplicare a legii, în colaborare strânsă cu autoritățile de aplicare a legii din Republica Polonă, au retinut un cetățean polonez, sub suspiciunea de colaborare cu serviciile speciale ale Federației Ruse și planificarea unui asasinat asupra președintelui Ucrainei, conform raportului furnizat de Ukrainskaia Pravda și confirmat de News.ro.

Ancheta a dezvăluit că suspectul a stabilit contacte cu reprezentanții Comandamentului Forțelor Armate Ruse, manifestând disponibilitatea de a lucra pentru serviciile secrete militare rusești.

Planul și acțiunile suspectului:

Suspectul și-a asumat responsabilitatea colectării și transmiterii informațiilor referitoare la securitatea aeroportului Rzeszów-Jasionka din Polonia către părțile ruse, pentru a facilita planificarea unei posibile tentative de asasinat asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei viitoare vizite în Polonia.

Colaborarea internațională și reținerea:

Procurorii ucraineni și ofițerii SBU au comunicat imediat colegilor lor polonezi despre posibila infracțiune și au furnizat probe esențiale pentru această anchetă, marcând un exemplu solid de cooperare internațională în combaterea amenințărilor la adresa securității naționale.

Datorită schimbului rapid de informații între cele două țări, suspectul, recrutat de serviciile speciale ruse, a fost identificat și reținut în Polonia. Procurorii polonezi l-au acuzat pe individ de intenția de a acționa în numele unui serviciu de informații străin.

Tribunalul districtual din Varșovia a emis un mandat de arestare în privința sa, iar investigația este în desfășurare sub conducerea Agenției de Securitate Internă, sub supravegherea Parchetului Național al Republicii Polone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here