Declarație delirantă făcută de Chirica la emisiunea România te iubesc. Primarul susține că o șaormerie e cauza poluării din Iași

Deputatul USR Cosette Chichirău a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îl critică pe primarul Mihai Chirica. Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Romania te iubesc” ca zona Podul de Piatră este poluată de o șaormerie. Urmăriți mai jos mesajul în întregime:

„Comisia Europeană a dat în această săptămână un ultimatum României – să reducă în maximum 4 luni poluarea din marile orașe.

În cei 4 ani de mandat, Mihai Chirica a refuzat să admită că există poluare în Iași, deși Iașul este de doi ani în vârful topului celor mai poluate orașe din România. Mai mult decât atât, în marea lui iresponsabilitate, a declarat că sursa de poluare din zona Podul de Piatră este o șaormerie care își desfășura activitatea în vecinătatea stației de măsurare a particulelor din aer. Podul de Piatră este una din cele mai poluate zone ale Iașului, în care pragul maxim al particulelor de PM10 s-a depășit de 54 de ori în anul 2019.

Cele mai periculoase particule, PM2.5, sunt măsurate doar de către stația IS-2 din cartierul Cantemir și doar în 60% din timp, conform raportului ANPM.

În toți acești ani, profesorul Silviu Gurlui a atenționat, prin măsurătorile sale, asupra pericolului care plutește deasupra Iașului, norul de poluare care amenință sănătatea oamenilor și mai ales viața celor vulnerabili. A oferit soluții de urgență pentru reducerea poluării cu particule PM2.5, PM10 și benzen, soluții accesibile pentru primărie și cu aplicabilitate rapidă.

Eu am atras atenția, de asemenea, asupra construcțiilor haotice, lipsei parcurilor, tăierilor de copaci sănătoși și am venit cu soluții punctuale pentru îmbunătățirea calității aerului și protecția mediului.

Nimic nu s-a făcut. Angajamentul lui Mihai Chirica a rămas la nivelul plantării gazonului și a panseluțelor, al aprobării PUZ-urilor și al discursurilor delirante și sfidătoare la inteligența ieșenilor.

Suntem curioși cum va gestiona Mihai Chirica acest ultimatum al Comisiei Europene. Motivările care pun poluarea pe seama unei șaormerii nu vor funcționa la astfel de instituții, iar Mihai Chirica va fi nevoit să justifice realitatea din teren cu date și măsurători exacte. Mihai Chirica va trebui să demonstreze cum va reduce în 4 luni poluarea după 4 ani de indolență și bătaie de joc la adresa ieșenilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here