Mihai Chirica, reprogramat pentru audieri la DNA. Zece sechestre pe avere la Primăria Iaşi

Primarul Mihai Chirica era programat la audieri la DNA Iaşi miercuri după-amiază, în dosarul „Skoda“, faptele fiind din perioada în care era viceprimar. Procurorii au renunţat însă la audierea primarului, stabilindu-se ca acesta să fie chemat la o dată ulterioară, printr-o citaţie telefonică.

La DNA s-a prezentat fostul primar Gheorghe Nichita, căruia i s-a adus la cu­noştinţă calitatea de inculpat. Este acuzat de abuz în serviciu pentru că a semnat graficul de achiziţie publică din anul 2013 şi cele patru contracte de leasing operaţional. În acelaşi timp, fostului primar i s-a pus sechestru pe bunuri, prejudiciul total în acest dosar fiind de aproape 500.000 lei.

Un alt inculpat din dosar, Dumitru Tomorug, director în cadrul municipalităţii a confirmat faptul că împotriva sa a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu şi că i s-a pus sechestru pe avere. Ieri, la sediul DNA a mai fost prezentă şi Maria Simionescu, fostă şefă a Serviciului Economic de la Primăriei, în dosar mai fiind inculpat şi Eugen Chişcă, şeful Serviciului Adminstrativ.

În total, în dosar există 10 persoane cărora li se aduc acuzaţii, asupra lor luându-se şi măsuri asiguratorii privind averea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here