Procent record de promovabilitate la BAC: 83%. Opt ieşeni au luat nota 10.00

Anul acesta, procentul de promovare la examenul de bacalaureat este unul record pentru ultimii ani: 82,91%. Opt dintre candidaţi au obţinut media 10, cu şase mai mulţi decât în 2016. Astfel, din 2013, când s-a înregistrat o rată de promovare de 67,55%, procentul a crescut cu peste 15%.

„Avem veşti foarte bune. Ne bucurăm să vă împărtăşim rezultatele acestui examen de bacalaureat. Din datele statistice pe care le avem de la Mi­nis­terul Educaţiei, procentul de promovare obţinut la nivelul judeţului Iaşi este de 82,91%, ceea ce ne situează în primele trei locuri la nivel naţional. Un procent foarte bun de promovare, cu mult mai ma­re, cu aproape 12 procente peste media naţională“, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar gene­ral al ISJ.

La nivelul judeţului Iaşi cei mai mulţi elevi au avut între 8 şi 8,99, 1.269 din cei 3.890 câţi au promovat. O cifră îmbucurătoare s-a înregistrat însă în ceea ce priveşte procentul de promovare la Limba română, unde 95,32% dintre elevi au luat note de trecere, comparativ cu 88,47% cât s-a înregistrat în 2016.

Doar 798 de respinşi

Procentul de promovare este foarte posibil să crească, având în vedere că 236 de candidaţi au obţinut medii cuprinse în intervalul 5,00-5,99, iar după etapa de contestaţii unii dintre aceştia ar putea depăşi pragul mediei 6. Dintre candidaţii care au susţinut examenul nu au promovat un număr de 798, 539 dintre aceştia fiind din seria curentă, iar 259 sunt din seriile anterioare.

„Numărul celor respinşi nu este îngrijorător în condiţiile unui examen de o asemenea anvergură. De asemenea, estimăm că o parte dintre aceştia se vor înscrie la se­siunea următoare, probele urmând să înceapă de pe 21 august. Trebuie să precizăm faptul că aceste rezultate bune se obţin ca urmare a eforturilor constante pe care, deopotrivă elevii implicaţi, profesorii care-i coordonează au manifestat interes şi motivaţie superioară pentru ca aceste rezultate să fie concretizate aşa de frumos cum s-a întâmplat în acest an şcolar“, a declarat şefa ISJ.

Cei opt elevii care au opţinut me­dia 10 la bacalaureat sunt Diana-Ale­xandra Crihan şi Teodora Vin­tilă – Colegiul Naţional; Georgiana Do­ru şi Irina Măgureanu – „Ra­coviţă“; Ioana Duminică şi Iolanda Ianopol – „Negruzzi“; Iuliana-Diana Tîrpescu şi Maria-Gabriela Grigoriu – „Sadoveanu“ din Paşcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here