Mega-complex de sport și agrement la Lețcani: sală multifuncțională, aqua-park, terenuri și pistă de atletism. PSD blochează investiția

Ieșenii privesc cu invidie către Botoșani sau Oradea, unde au fost edificate zone de agrement multifuncționale, dar în plan local astfel de proiecte sun blocate de interese politice mărunte @ Consilierii PSD din Lețcani votează împotriva unui proiect ce prevede amenajarea unui mega-complex de sport și agrement care să deservească întreaga zonă @ Primarul comunei, Stelian Turcu, îi numește pe aceștia „sabotori economici ai proiectelor de dezvoltare”

Primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu, anunță continuarea proiectelor de dezvoltare economică locală. Primăria a obținut o finanțare de la Compania Națională de Investiții în valoare de opt milioane de lei pentru a construi o bază sportivă de mari dimensiuni. Investiția se află în stadiul procedurilor de atribuire a contractului.  Însă, deși Primăria intenționa să dezvolte concomitent un proiect pentru construirea unei baze sportive unice, care să deservească întreaga zonă: municipiul Iași și localitățile limitrofe, investiția este blocată de luni de zile în Consiliul Local Lețcani, unde consilierii PSD votează împotrivă.

Primarul localității, Stelian Turcu, prezintă proiectul și susține că a fost gândit cu un teren de sport mixt, pistă de atletism, groapă de nisip, aparate de fitness dar și un bazin olimpic și un aqua park.

„În curând vom începe lucrările la cea mai modernă sală de sport din această zonă a județului. Am obținut finanțare, proiectul fiind derulat prin Compania Națională de Investiții, care în prezent derulează procedurile pentru atribuirea contractului”, a spus Stelian Turcu.

Acesta s-a arătat însă dezamăgit de faptul că aleșii locali ai PSD blochează dezvoltarea complexului sportiv.

„Noi gândisem proiectul la dimensiuni mult mai mari, astfel încât să acopere atât partea de activități sportive cât și cea de agreement. Intenționam amenajarea unui bazin de înot, un parc acvatic și un teatru de vară. Vrem să înglobăm toată zona într-un centru sportiv și de agrement care să deservească locuitorii comunei și nu numai”, a mai precizat primarul din Lețcani.

Primarul intenționa să construiască un teren de sport multifuncțional la Școala Gimnazială Lețcani, proiect care nu a obținut suficiente voturi în Consiliul Local, nefiind votat de consilierii local PSD, pe care primarul Turcu îi numește „sabotori economici ai proiectelor de dezvoltare a comunei”.

Extinderea rețelei de gaz în parteneriat cu DelGaz Grid                                                         

În satele Cogeasca și Cucuteni, Primăria a obținut o cofinanțare de la DelGaz Grid pentru extinderea rețelei de gaz metan.

De asemenea, de la 1 august vor începe lucrările de asfaltare a drumului din satul Cucuteni, drum județean transformat în drum comunal.

În altă ordine de idei, Primăria Lețcani continuă extinderea rețelelor de canalizare în satele Cogeasca, Bogonos și Cucuteni, precum și racordările gospodăriilor la această rețea.

„Îmi doresc din toată inima ca toți locuitorii din comuna Lețcani să beneficieze de toate utilitățile și cele mai bune condiții de trai. Așa cum am făcut la Lețcani asfalt, apă, gaz, canalizare, iluminat public cu LED precum și denumirea tuturor drumurilor sătești, așa vom face în toate satele componente comunei Lețcani. Este o datorie morală și totodată o garanție de viitor pentru că sunt sigur că tot împreună vom construi viitorul”, a spus primarul Stelian Turcu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here