Medicul Tudor Ciuhodaru trage un SEMNAL de ALARMĂ: Coronavirusul e o problemă de siguranță națională. Doar măsurile de prevenție nu sunt suficiente

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea rapidă a coronavirusului în România. Acesta spune că este deja o problemă de siguranță națională.

„Noi cazuri de infecție cu coronavirus și în România. Doar măsurile de autoprotecție nu sunt suficiente. Ce trebuie să facem. E nevoie de 7 măsuri suplimentare. Voi depune în Parlamentul European un proiect de lege (moțiune pentru o rezoluție) vizând realizarea acestor măsuri în statele membre.

Concret:

În afară de măsurile de autoprotecție pe care ar trebui să le știm cu toții, cele legate de igiena mâinilor, spălatul cât mai des, având în vedere că intrăm în contact cu o mulțime de suprafețe (și iar vorbim de educație pentru sănătate predată de la școală, așa cum prevede proiectul meu de lege depus de mai multe ori în Parlamentul României) sunt necesare și

Măsuri suplimentare. Este doar o problemă de timp până când pandemia actuală va fi și declarată.

1. Măsuri de evitarea aglomerației, a adunărilor publice, a transportului în comun, de suspendare a cursurilor și de introducerea telemuncii (oriunde e posibil!).

2. Grupele de risc precum vârstnicii, persoanele cu boli cronice ar trebui să evite transportul public, mai ales la orele de vârf.

3. Insist pe ideea ca orice(!!!) întâlnire publică (în condițiile în care la nivel mondial se contramandează conferințe, congrese, se pune sub semnul întrebării Olimpiada) ar fi bine să fie amânată.

4. Cursurile ar trebui suspendate, la fel cum au procedat și alte țări, măcar pentru o perioadă de 2-3 săptămâni.

5. Introducerea de soluții alternative (tele-muncă și video conferința) pentru orice sector și orice activitate în care se pot aplica aceste soluții.

6. În ceea ce privește persoanele amendate pentru că au plecat de la domiciliu, nu amenda e problema ci faptul că au lăsat o potențială bombă să se miște pe stradă. Și din acest motiv este o problemă de timp până pandemia actuală va fi și declarată.

7. Solicit public autorităților redeschiderea Institutului Cantacuzino și construcția unei fabrici de materiale sanitare și medicamente. România nu are nicio fabrică de vaccinuri și nu avem niciun fel de fabrică de materiale sanitare. Majoritatea sunt din China.

Este o problemă de siguranță națională în momentul de față”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here