Medicul din Sinaia prins în flagrant cu mită, plasat în arest la domiciliu – Stiri pe surse

Medicul de la Sinaia care a fost prins în flagrant după ce a luat mită a fost plasat, marţi, în arest la domiciliul, decizia instanţei nefiind definitivă. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, magistraţii au respins propunerea de arestare preventivă a medicului Lucian Jianu şi au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile faţă de inculpat.

Decizia nu este definitivă. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), medicul este urmărit penal sub aspectul săvârşirii a 19 infracţiuni de luare de mită aflate în concurs real. „În fapt, s-a reţinut că inculpatul, cu ocazia activităţii desfăşurate la cabinetul medical din Sinaia, a acceptat primirea sumei totale de 8.500 lei, cu titlu de mită, de la beneficiarii dreptului de pensie de invaliditate care s-au prezentat la medic, în data de 13.02.2017, pentru revizuirea la termen a acestui drept”, arată sursa citată, conform Agerpres.

Medicul a fost prins în flagrant după primirea unei sume de bani de la un denunţător. La acţiuni au participat Serviciile Operaţii şi Tehnic din cadrul Structurii Centrale a D.G.A. şi s-a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here