Martinuş, primar penal & ” Afterhills ” de Dobrovăţ

În afară de biserica din vremurile lui Ştefan cel Mare (zis şi ” cel Sfînt „, conform vrăjelii ortodoxe de pe la noi ), comuna Dobrovăţ mai are un fel de monument. Unul nu chiar istoric şi oleacă mai strîmb ( ca verticalitate, adică ) : biped, politic, în costum şi cu ceva pete penale. Şi nou, mult mai nou decît biserica răposatului Fane ăl Mare, deşi are şi el ceva vechime în funcţie.

Primarul Martinuş, despre el e vorba. Penal, după definiţia #rezistent – iohanică a cestiunii, fiindcă ‘mnealui e inculpat într-un dosar care vizează oarece fapte hăisa, cam de corupţie, după cum zic procurorii. Penal, dar mare amic cu ex-europarlamentarul PSD-ist Cătălin Ivan, pe care l-a adăpostit în ograda partinică de la Dobrovăţ, atunci cînd şefii naţionali l-au cam exclus din partid pe junele leorbăitor, cu epoleţi pe sub costumul civil.

Şi fiindcă tot e inculpat într-un dosar de corupţie, probabil că primarul şi-a zis, ca în vorba veche, că ” unde a mers mia, merge şi suta „. Aşa că, precum aţi putut citi în ” 7 Iaşi ” , a năşit o altă chestie dubioasă, în urma căreia comuna pierde vreo 100.000 de euro. Adică banii pe care primăria i-ar fi cîştigat din punerea la dispoziţie a unei mega-toloace, în beneficiul celor care organizează o distracţie cu muzici duduitoare şi alte chestii bănoase, pe nume ” Afterhills „.

Vorba aia, dom’ primar dă gratuit, fără număr, fără număr, că doar nu dă din buzunarul lui, dă din banii fraierilor care îl tot votează. Mai rămîne ca hramul satului să devină, la propunerea primarului Martinuş, ” Sfîntul Mucenic Afterhillie, aducătorul de duduială, prafuri şi fumuri ierboase „, ca măcar să ştim o treabă.

Oricum, dincolo de bănuielile legate de un obicei al pămîntului, numit ” para-ndărăt „, şeful primăriei din Dobrovăţ ar merita din plin o dedicaţie specială la festival, din partea lui DJ Procurorius & DNA Big Band : Foaie verde de trotil, / Dom’ primaru’ Afterhill / Face învîrteli, tiptil, / Şi se crede crocodil.

Mînili-n aer, dobrovăţeni ! Şi pe ştampila de vot, că dom’ primare mai vrea o tură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here