Fantomas de la Finanţe

Întîmplare bizară într-un sediu al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice : conform presei locale, un paznic a observat, la miezul nopţii, pe un ecran cuplat la camerele de supraveghere a clădirii, că un individ a scos un geam din balamale şi a intrat în sediu, cotrobăind îndelung prin birouri şi ieşind fără vreun obiect în mîini. Apoi iar a intrat şi a cotrobăit o vreme, ieşind tot cu mîinile goale. Pam-pam …

Ce să fie, ce să fie … ? Mister, di trii ori mister. De ce n-o fi intervenit paznicul  ? De ce n-are o asemenea clădire un sistem de alarmă ? De ce poliţia a fost sesizată abia a doua zi ?

Consultat de redacţia noastră, celebrul detectiv particular Monitorel Şperaclovici ne-a prezentat mai multe ipoteze privind bizarul incident.

  1. Intrusul era trimis de primarul Mihai Chirica, pentru a introduce în baza de date a direcţiei judeţene de finanţe informaţii conform cărora şeful primăriei a donat statului, în urma unei moşteniri din Honolulu, suma de 10 milioane de euro. În acest mod, primarul poate susţine că toate casele şi terenurile lui sînt o nimica toată faţă de suma donată statului, deci el e un patriot adevărat, care pune interesul public mai presus de bunăstarea personală.
  2. Cel care a intrat pe ascuns în sediu era trimis de SRI, cu scopul de a muşamaliza achiziţia de către această instituţie a unei mari cantităţi de lapte praf, achiziţie despre care presa locală a scris recent. Agentul operativ trimis de SRI avea drept scop înlocuirea documentelor referitoare la cumpărarea de lapte praf cu altele, în care ar fi fost vorba de borş bio în putini de stejar, ruj de buze tricolor, plus seturi de batiste şi ţambaluri.
  3. Musafirul nepoftit era primarul Chirica, care căuta ceva ca să se dreagă, după un chef prelungit, asortat cu prafuri energizante.

Dacă deţin informaţii despre acest caz bizar, cititorii sînt sfătuiţi să-l contacteze pe şeful poliţiei judeţene, comisarul-şef Gîtlan, la numărul de telefon 00.00.007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here