Marius Bodea: Redeschiderea cimitirelor ar fi o chestiune de respect și de bun simț

În contextul stării de urgenţă, cimitirele din țară sunt închise, ca urmare a măsurilor dispuse de autorități. La nivel local, există inclusiv o decizie a Primăriei Iași privind restricționarea accesului în aceste zone.
Deputatul Marius Bodea consideră că ordonanțele militare ar trebui să lase deschisă această „fereastră” în mod expres, pentru a le putea fi respectate oamenilor anumite nevoi spirituale.

„Menținerea cimitirelor închise în această perioadă mi se pare o măsură exagerată. Oamenii nu merg acolo să stea laolaltă, la povești. Lumea se reculege în liniște și pleacă acasă. Din punctul meu de vedere, pericolul e mult mai mare în magazine sau la orice bancomat de cartier, unde oamenii stau mai aproape, fizic, unii de ceilalți, și nu întotdeauna se respectă distanțarea socială, decât în cimitire, unde aceștia merg din când în când și zăbovesc câteva minute. Din moment ce bisericile au lacătul pe ușă, măcar accesul la mormintele celor dispăruți de lângă noi să fie permis, pentru a le putea îngriji ori pentru a aprinde o lumânare. Este pur și simplu o chestiune de respect și de bun simț”, a spus Marius Bodea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here