Marius Bodea: Expunerea Iașului la epidemia cu coronavirus ne arată că avem nevoie de profesionalism mai mult ca oricând la conducerea instituțiilor

„Din păcate, situația de risc în care ne aflăm, ca oraș expus epidemiei cu coronavirus, ne arată că avem nevoie de profesioniști la conducerea instituțiilor.

    Pe Aeroportul Iași ajung din Italia, unde sunt deja confirmate focare de infecţie, sute de pasageri ce vin dinspre șase destinații din peninsulă, iar săptămânal sunt zboruri cu câte trei frecvențe către și dinspre aceste zone.

     În acest moment, la Aeroportul Iași nu există scanere termice, culoarele separate pentru astfel de cazuri nu sunt clar delimitate, iar epidemiologul vine doar atunci când este făcută o solicitare către Direcția de Sănătate Publică. Mai mult decât atât, Aeroportul ar fi trebuit să achiziționeze până acum servicii pentru permanență medicală, iar personalul medical al aerogării să fi fost instruit din timp pentru a acționa cu profesionalism.

     Totodată, Iașul este expus la apariția cazurilor de infecție cu noul coronavirus din cauza dinamicii călătoriilor pe rutele terestre, mai ales în autogările din oraș, unde zilnic vin și pleacă mai multe curse spre Italia, ţara din UE unde lucrează cei mai mulţi ieşeni. În gări și autogări trebuie asigurat un punct medical de prim ajutor, iar populația trebuie informată prin toate mijloacele posibile cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru limitarea și prevenirea unor eventuale îmbolnăviri cu coronavirus”, a declarat Marius Bodea, Deputat PNL Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here