Marius Bodea: Aeroportul Iași mai pierde o rută internă din cauza incompetenței PSD! Solicitdemiterea urgentă a directorului aerogării

Potrivit informațiilor apărute în mass-media locală,compania națională TAROM urmează să renunțe la cursa directă IașiCluj, începând cu data de 30 martie 2020. Noua rută internă a fost lansată inițial în octombrie 2016, decătre operatorul Blue Air, acela fiind momentul când se realiza, pentru prima dată pe calea aerului, unirea Moldovei cu alte două regiuni importante: Ardealul și Banatul, prin Cluj și Timișoara. În 2018, cele două zboruri au fost preluate de TAROM, iar astăzi ambele curse nu mai există. Iași-Cluj este al 16-lea zbor pe care Aeroportul Iași îl pierde de când este condus de PSD.

Deputatul liberal Marius Bodea condamnă cu vehemență indolența actualei conduceri a aerogării ieșene, care nu face nimic pentru a recupera aceste rute.

Este inadmisibil cum PSD își bate joc de singurul obiectiv cu adevărat important din acest oraș. Pierderea conexiunii directe cu orașul Cluj-Napoca, la fel cum s-a întâmplat cu Timișoara, ne izolează și mai mult de zoneledezvoltate, iar asta se va resimți în economia locală, pentru că va fi afectat grav mediul de business. Mai mult, dispar oportunitățile de colaborare cu mediul academic și cel cultural între cele două orașe conectate.

În 2016, când încă eram manager al Aeroportului Iași, reușeam o premieră în ultimii 25 de ani: Iașul era conectat direct cu două orașe importante din vestul țarii, în condițiile încare singura legătură internă era cu Bucureștiul. Astăzi, acestmoment istoric este îngropat de un PSD care nu a fost în starenegocieze pentru niște rute credibile și durabile, dar care tot s-a lăudat în spațiul public cu investiții de modernizare pregătite deja de mine și echipa mea, ori cu negocieri cu noi companii, despre care nu mai auzim nimic.

În patru ani de când am plecat de la aeroport, s-au pierdut 16 rute! Cum justifică actuala administrație a aerogării aceste pierderi în lanț? Ce face concret pentru a restabili conectivitatea și mobilitatea în zonă? Poate directorul aeroportului să explice cum s-a ajuns în acest impas? Mă îndoiesc că își va recunoaște incompetența. Un lucru e cert: PSD are pe mâini o investiție care aduce plus valoare comunității noastre și care contribuie la bunăstarea a sute de mii de locuitori, dar care, acum, sub conducerea PSD, riscă să fie distrusă definitiv dacă nu se iau măsuri urgente. Trag un semnal de alarmă și îi invit pe toți ieșenii să semneze petițiapentru demiterea urgentă a actualului director al Aeroportului Iașihttps://www.petitieonline.com/cerem_demiterea_directorului_aeroportului_iai”, a declarat Marius Bodea, PreşedinteleBiroului Politic Local al PNL Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here