A murit Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş a murit, vineri seara, la vârsta de 71 de ani. Acesta fusese internat în urmă cu o săptămână în Spitalul din Baia Mare. Acesta s-a stins vineri seara, acasă, după ce joi familia fostului ministru a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunţată că a murit”, a declarat Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, citată de Digi24.
Decebal Traian Remeş a fost ministru al Agriculturii în 2007 şi ministru al Finanţelor Publice în perioada 1999 – 2000.

Problemele penale şi dosarul „Caltaboşul”

În 25 februarie 2013, Completul de cinci judecător al instanţei supreme i-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Caltaboşul”. De asemenea, denunţătorul celor doi, Gheorghe Ciorbă, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. După mai bine de două luni de la decizia de condamnare, în 10 mai 2013 a fost reluat procesul civil. Dosarul a fost încheiat în 21 noiembrie 2014, după un an şi şase luni de la reluarea judecării, timp în care au fost şase termene, decizia fiind pronunţată în 28 noiembrie.

La 10 octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul „Caltaboşul”, TVR a difuzat în jurnalul de la ora 19.00 imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii. Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul naţional de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu Ioan Avram Mureşan.

În noiembrie 2016, fostul ministru Decebal Remeş câştiga definitiv procesul în care a cerut daune morale pentru difuzarea unor filme făcute în timpul monitorizării sale din dosarul „Cataboşul”. DNA, TVR şi şefă a ştirilor TVR de la acea dată, Rodica Culcer, fiind obligate să-i plătească daune de 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here