Maricel Popa, președintele PSD Iași: Școala a reînceput sub auspiciile deciziilor caraghioase ale Ministerului Educației!

Guvernarea de Dreapta nu se dezminte nici în ceasul al doisprezecelea. Din păcate, toate măsurile și acțiunile întreprinse pe parcursul acestei pandemii s-au dovedit a fi pompieristice și lipsite de profunzime și consistență.

Sigur, poate unii vor spune că PSD este aproape de o alianță la nivel național cu PNL. Foarte bine! Probabil s-a convins toată lumea, inclusiv președintele Iohannis că cineva trebuie să scoată România din acest haos. Iar PSD a dovedit între 2-16 – 2019 că știe să guverneze. Și o va face și acum. Cu toate acestea la nivel local voi continua să sanționez derapajele administrației județene peneliste.

Un exemplu foarte elocvent de incompetență în derularea actului guvernării este modul în care a reînceput școala după cele două săptămâni de vacață forțată a elevilor. Criteriul cel mai important după care s-a decis dacă actul educațional va fi reluat față în față sau online a fost gradul de vaccinare al cadrelor didactice. O decizie cel puțin stupidă! Deoarece numărul elevilor este mult mai mare, în orice școală decât al cadrelor didactice. Și apoi nu a fost permisă luarea în considerare a persoanelor deja trecute prin boală și care se află în cele 6 luni de la infectare. Și nu înțeleg această decizie, deoarece pe site-ul ministerului Educației este publicată o statistică la nivelul lunii octombrie, în care reiese foarte clar că numărul elevilor infectați cu covid a fost de 3 ori mai mare decât al cadrelor didactice. Adică, la 20 octombrie erau 16168 elevi infectați și 5590 de cadre didactice care au contactat boala. De neînțeles!

Și pornind de la această decizie, bineînțeles că au rezultat și alte anomalii. O să mai punctez câteva exemple din județul Iași. La Liceul Agricol Miroslava se învață față în față, deși rata de incidență depășește 12 la mie. Acest lucru se întâmplă și în comunele Valea Lupului sau Drăgușeni, unde situația este și mai dramatică, rata de incidență depășind 13 la mie. Și ajungem în cealaltă extremă, cu localități unde se învață online (Scânteia, Sirețel, Dagâța), iar rata de infectare nu depășește 2 la mie.

Aici s-a ajuns, stimați colegi, din cauza nepăsării și lipsei de profesionalism dovedite de guvernarea de dreapta. Zeci de mii de elevi și mii de profesori trebuie să treacă periodic printr-un calvar de neimaginat. Azi merg la școală, maîine nu, de poimâine reîncepem și tot așa. Cum să mai poți fi preocupat de actul educațional, când nici măcar nu îți sunt asigurate condițiile minime fie pentru a veni la școală, fie pentru a putea preda lecții elevilor.

Acest haos trebuie să ia sfârșit. Sper ca o dată cu nominalizarea unui nou guvern să fie identificate cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză. Ar fi păcat ca peste câțiva ani să spunem despre elevii de astăzi că au fost o generație de sacrificiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here