Mama care a denunțat abuzul învățătorului Șerban: „Am fost sunată de la Prefectură ca să-mi retrag plângerea”

„Ieri seară am fost sunată de către doamna Elena Motaș, consilier pentru romi la Prefectura Iași. Aceasta m-a rugat să retrag plângerea pe care am depus-o și mi-a promis în schimb că mă va ajuta cu foarte multe lucruri”, a spus Paraschiva Nălbariu, mama fetiței abuzate de către învățătorul Constantin Șerban, lider al PNL Iași @ Consilierul prefectului pentru problemele romilor recunoaște că a sunat-o pe femeie, dar nu pentru a interveni @ „Eu am sunat-o să o rog să nu facă jocurile cuiva, să mă asigur că nu este pusă de cineva să facă aceste plângeri”, a spus Elena Motaș @ Ministrul Educației, Monia Anisie, a dispus unei echipe de control să ancheteze cazul adus în atenția publică după o dezvăluire făcută de 7IAȘI @ 7IAȘI a dezvăluit în ediția de luni cazul unei fetițe de clasa a doua pălmuită și insultată cu apelativul „butoi” chiar de către învățătorul Constantin Șerban, unul dintre liderii PNL Iași

Mama care a reclamat faptul că fiica sa a fost pălmuită și numită „butoi” de către  învățătorul Constantin Șerban, lider al PNL Iași, reclamă faptul că se fac presiuni asupra sa pentru a-și retrage plângerea. Intervențiile se fac în contextul în care cazul este anchetat la solicitarea expresă a ministrului Educației, Monica Anisie.

Paraschiva Nălbariu a declarat pentru 7IAȘI că a fost sunată de către Elena Motaș, consilier pentru problemele romilor din cadrul Prefecturii Iași, iar aceasta i-a cerut să-și retragă plângerea depusă împotriva învățătorului Constantin Șerban. Mama fetei a depus mai multe plângeri, atât la conducerea Școlii nr 28 „Mihai Codreanu”, cât și la poliție, oamenii legii deschizând dosar penal pentru „purtare abuzivă”.

„Ieri seară am fost sunată de către doamna Elena Motaș, consilier pentru romi la Prefectura Iași. Aceasta m-a rugat să retrag plângerea pe care am depus-o și mi-a promis în schimb că mă va ajuta cu foarte multe lucruri. Eu nu am nevoie de nimic, decât să mi se facă dreptate. M-a invitat dimineață la biroul dumneaei de la Prefectura Iași, dar nu am de ce să mă duc. Nu înțeleg de ce m-a sunat. Eu nu sunt de etnie romă”, a spus Paraschiva Nălbariu.

Motaș: „Am sunat-o să mă asigur că nu este pusă de cineva”

Consilierul prefectului pentru problemele romilor recunoaște că a sunat-o pe mama fetei, însă nu pentru a o determina să-și retragă plângerea.

„Lucrurile nu s-au întâmplat așa cum spune doamna. Eu am sunat-o să o rog să nu facă jocurile cuiva, să mă asigur că nu este pusă de cineva să facă aceste plângeri. Am vorbit cum părinții altui copil, care mi-au spus că au fost puși să semneze o plângere de către cineva de la secretariatul școlii. Au semnat fără să știe ce semnează pentru că sunt neștiutori de carte. Pe domnul Șerban îl cunosc de când a fost director la această școală și a făcut foarte multe lucruri bune pentru acei copii”, spus Elena Motaș.

Ministrul Educației s-a autosesizat după dezvăluirea 7IAȘI

Ministrul Educației, Monia Anisie, a dispus unei echipe de control să ancheteze cazul adus în atenția publică după o dezvăluire făcută de 7IAȘI la începutul acestei săptămâni.

„Încă un caz de violență în spațiul școlii pe care refuz să îl tolerez! Este vorba despre cel de la Iași, în care este implicată o fetiță de clasa a doua. M-am interesat imediat de caz, am discutat personal cu inspectorul general de la Iași și am cerut de urgență o anchetă transparentă și care să stabilească măsuri în conformitate cu prevederile legale! Am subliniat, și de această dată, că este absolut necesar să existe toleranță ZERO pentru violența în școli, indiferent de cine o face!”, arată Monica Anisie în postarea făcută pe pagina sa de facebook.

7IAȘI a dezvăluit în ediția de luni cazul unei fetițe de clasa a doua pălmuită și insultată cu apelativul „butoi” chiar de către învățătorul Constantin Șerban, unul dintre liderii PNL Iași. Incidentele au avut loc la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu” din municipiul Iași.

„Este bătută zilnic, este făcută în toate felurile. Deși fetița merge la un psiholog, a început să se scape în pat. Nu mai vrea să meargă la școală”, este confesiunea făcută de Paraschiva Nălbariu, mama elevei de clasa a doua.

Constantin Șerban a declarat că este ținta unei conspirații care are ca scop înlăturarea sa din școală și schimbarea actualului director.

 

1 COMENTARIU

  1. Ministra Invatamantului sa dispuna ancheta si la Scoala Garbesti, unde o invatatoare se implica in lucruri si fapte care nu fac parte din fisa postului, reclamatii ajunse la inspectorat si ramase in aer In continuare invatatoarea primeste bani de la niste canadieni implicati in cercetari privind o intentie de adoptie mascata ca sa nu zic vanzare de copii, ca sa o convinga pe mama elevei sale sa continuie tranzactia. Asta e treaba unui dascal sa se implice in chestii penale ale parintilor elevilor? Pai daca directorul Spita ii tine palma , invatatoarea de ce sa respecte legislatia?Si inspectoratul ce face?ii acopera pe amandoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here