Mai multe oase au fost găsite la „Ferma Dacilor”. Criminaliștii cred că sunt ale ultimei victime căutate

Sfârșitul cercetărilor la „Ferma Dacilor” din Tohani a adus la lumină descoperiri cruciale. Echipa criminalistică a găsit fragmente osoase sub ruine, presupuse a aparține ultimei victime căutate. Aceste fragmente au fost trimise pentru identificare și analiză ADN în laboratoarele din Capitală, marcând un pas semnificativ în investigație.

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat investigația la fața locului, menținând zona izolată și păzită pentru a preveni accesul în ruinele rezultate în urma devastatorului incendiu. În paralel, șapte din cele opt cadavre descoperite au fost identificate și ridicate de către familiile acestora de la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru a fi înhumate.

Tragedia de la „Ferma Dacilor” a avut loc în timpul unei petreceri de Crăciun, când incendiul a izbucnit în pensiunea din Gura Vadului. Din cei 26 de participanți, 7 au pierit, iar alți 2 au fost răniți, inclusiv un copil. Efectivul clădirii nu avea autorizație de incendiu, fapt ce a stârnit reacții și discuții privind reglementările legale și verificările din domeniu.

Într-un interviu exclusiv, șeful DSU, Raed Arafat, a dezvăluit problemele majore legate de ferma respectivă, arătând că foștii șefi ai pompierilor din Prahova, responsabili când ferma a fost controlată și sancționată, au fost obligați să iasă la pensie din cauza unor nereguli grave. Mai mult, aceștia au organizat o masă de protocol pentru ISU Prahova la „Ferma Dacilor” câteva luni după control, adâncind discuțiile despre posibile neglijențe în aplicarea legilor și a standardelor de siguranță.

Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a adus în discuție faptul că „permisiunea de funcționare nu este în dreptul Ministerului Turismului”, precizând că ministerul doar certifică un standard de calitate și nu verifică aspectele legate de construcție. Acesta a subliniat nevoia unei modificări legislative care să impună obținerea autorizațiilor înainte de emiterea certificatelor pentru pensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here