Lovitură pe piața imobiliară, după ce mai multe persoane au dat bani grei ca avans pentru locuințe inexistente pe litoral

Două persoane sunt subiectul unei anchete ample pentru înșelăciune și fals în declarații, fiind acuzate că au primit avansuri pentru vânzarea unor locuințe, dar nu au onorat acest angajament. Autoritățile au efectuat percheziții marți dimineața la domiciliile celor implicați, după ce victimele au depus plângeri.

Într-o operațiune coordonată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, două percheziții domiciliare au fost efectuate în această dimineață în municipiul Constanța.

Din investigațiile inițiate în acest caz, s-a constatat că, în perioada 2022 – 2023, cele două persoane vizate ar fi indus în eroare cinci potențiali cumpărători de imobile. Aceștia ar fi fost convinși să plătească avansuri semnificative pentru achiziționarea unor proprietăți, însă tranzacțiile nu s-au materializat niciodată.

În timp ce victimele își plasau încrederea și economiile în aceste tranzacții, cei implicați ar fi profitat de încrederea acestora și ar fi încasat sume substanțiale de bani, fără a-și onora ulterior angajamentele contractuale.

Prejudiciul estimat adus prin aceste acțiuni este de aproximativ 255.000 de lei, conform declarațiilor autorităților.

La aceste percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, asigurându-se astfel o intervenție corespunzătoare și eficientă în situații care implică potențiale riscuri.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile își propun să aducă la lumină întreaga întindere a activităților infracționale și să asigure că cei responsabili vor fi trași la răspundere în fața legii.

Până la acest moment, persoanele implicate în caz nu au făcut declarații publice, iar identitățile lor nu au fost dezvăluite de către autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here