Austriecii chiar cred că în România este Vestul Sălbatic: au sfidat autoritățile și au adus substanțe interzise

Relația complexă dintre Austria și România primește o nouă notă tensionată, de data aceasta în domeniul medical veterinar. Colegiul Medicilor Veterinari a formulat acuzații împotriva a trei persoane de cetățenie austriacă, care, deși au calitatea de medici veterinari, au inițiat o campanie de sterilizare a câinilor în România fără a notifica autoritățile competente. Mai grav, aceștia au importat și utilizat în România o substanță interzisă, Ketamidor.

Acuzațiile vizează atât membri ai Camerei Medicilor Veterinari din Austria, cât și persoane neînscrise în această organizație profesională. Echipa mixtă, constituită din medici veterinari și persoane care nu dețin calitatea de medici veterinari recunoscuți în Austria, s-a deplasat în România în luna martie a anului 2024 și a desfășurat o campanie de sterilizare a câinilor fără a respecta procedurile legale și igienice.

Astfel, intervențiile chirurgicale au fost efectuate în corturi improvizate, fără respectarea normelor igienico-sanitare și fără autorizații corespunzătoare. Mai mult decât atât, pentru aceste operații, s-au utilizat medicamente care conțin substanțe stupefiante sau psihotrope, precum Ketamidor, substanță interzisă în România. Aceste acțiuni nu au fost declarate conform legii și nu au fost autorizate de autorități.

Reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari au subliniat că niciunul dintre medicii veterinari străini implicați în aceste activități nu a depus declarațiile și documentele necesare pentru a putea desfășura legal aceste operațiuni în România. Prin urmare, aceștia nu au avut dreptul de a exercita temporar sau ocazional profesia de medic veterinar pe teritoriul României.

Aceste acțiuni sunt considerate exercitare fără drept a profesiei de medic veterinar, conform legislației române, și pot fi sancționate conform legii penale. Astfel, infracțiunea este în curs de investigare, iar autoritățile competente urmează să stabilească toate aspectele legate de această controversă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here