Liderul PSD Iași critică, din nou, administrația județeană. „Copiii de la Centrul de Excelență fac performanță, Alexe și Dangă le-au tăiat finanțarea”

Senatorul Maricel Popa trage un nou semnal de alarmă cu privire la situația copiilor de la Centrul de Excelență pentru fotbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Iași. La sfârșitul săptămânii trecute, copiii de la Centrul de Excelență au participat la cel mai puternic turneu al verii, pentru copii născuți înanul 2008, Brașov Juniors Cup.

Competiția a avut un caracter național și a reunit la start câteva dintre cele mai bune Academii de fotbal din țară: Luceafărul Cluj, FCSB, Steaua București, Rapid București, Progresul București, FC Voluntari, Petrolul Ploiești, LPS Satu Mare, Brașov.

În acest context, după trei zile pline de meciuri, ieșenii s-au clasat pe un meritoriu loc 4, fiind foarte aproape de podiumul competiției. În etapa grupelor au învins, fără gol primit, echipele din Brașov, Satu Mare și Daco-Getica București, iar în sferturi au trecut de Academia Steaua București. Din păcate, tinerii ieșeni au pierdut în semifinale tocmai împotriva cîștigătoarei turneului, puternica echipă Luceafărul Cluj.

Inițiativa Centrului de Excelență a reprezentant pentru fotbalul ieșean cel mai bun proiect la nivel de copii și juniori din ultimii 20 de ani. Din păcate, după numai un an, a fost oprit de administrația penelistă. Cu toate acestea, copiii de la Centrul de Excelență continuă să facă performanță și sunt mândru de ei. Alexe și Dangă au sistat finanțarea proiectului și îi lasă pe copii și părinții acestora să se descurce singuri.

A mai trecut o lună de când cei doi peneliști promiteau public că vor finanța, din nou, proiectul, dar faptic nu s-a întâmplat nimic. Trag un nou semnal de alarmă. Costel Alexe și Marius Dangă aveți copii. V-ar plăcea să treacă și ei prin ceea ce trec copiii de la Centrul de Excelență? Nu pot să cred că nu aveți timp și pentru ei. Știți foarte bine că acești copii au fost selectați din județ, din mediul rural și au plecat de acasă, de lângă părinți, pentru a veni la Iași să învețe carte și să facă performanță în fotbal, având câteva costuri asigurate. Chiar nu vă doare inima știind că le-ați tăiat finanțarea? Când vă uitați în ochii copiilor dumneavoastră nu îi vedeți și pe copiii de la Centrul de Excelență? Să vă fie rușine că ați închis un proiect de succes, doar pentru că a fost implementat de Popa și administrația social-democrată.

Sper totuși, ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să vă mustre conștiința și să dați înapoi bursele copiilor pentru a-și continua activitatea în condiții normale. Nu aceasta este România educată! a declarat senatorul Maricel Popa, liderul PSD Iași.

Reamintim faptul că proiectul Centrului de Excelență pentru fotbal a fost demarat de administrația județeană social-democrată în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Inspectoratul Școlar Județean Iași, copiii fiind selectați din mediul rural și urbanul mic din județul Iași. Finanțarea era asigurată de Consiliul Județean Iași, prin acordarea a 20 de burse de merit, în valoare totală, anuală, de aproximativ 84.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here