Liberali de pe toate colinele, pe loc repaus!

Dacă în lumea fotbalului se vând tot felul de guși cu transferuri, megastaruri, brilianți, prinți și misteri, de juri că batem bășica din neolitic, în politica spațiului riveran Bahluiului se tot perindă duma cu descălecarea junelui dom premare și baron la liberali, în lipsă de alt partid, mai cu seamă și după asigurarea dată de doamna Viorica că-n PSD n-are loc nici cu slujbe.

Azi așa, mâine așa, dar la o recentă șădință-n Podu Roș, dom șăful filialei, recte Alexe și Costel, a dat-o pe față, că fără Chirica partidu e pustiu și trebe musai adus în perimetru, că-i tip mișto, cu carismă și cu procente, deci atrăgător.

Cum era de așteptat, aripa Bodea s-a bășicat la fracțiune de secundă și a început să plouă cu argumente, ce-i drept pertinente, că partidu-și ia o belea pe cap. Că are o grămadă de case, că a distrus sportul, că … în lună și-n stele, dar foarte adevărate, lucruri la care dom Alexe s-a cam trezit cu traista argumentelor întoarsă pe dos, așa că a recurs la ce avea la îndemână: vocea de tenor.

Și unde nu-mi începe dom Costel să drăcuie și la final o zis că și-l asumă el pe Chirica cu toate relele, na! Și cu toate consecințele! Acuma, dom Costel, fie vorba între noi, cea mai bună politică se face cu capul, adică cu judecată.

Cea făcută cu patimă trimite la extremele eșicherului ș-atunci se întoarce Brătianu-n cavou și nu-i a bine. Poate o fi vreo inspirație din epopeea lui Lăpușneanu, dar nu credem că dom Bodea dorește să fie boierul Moțoc, plus de asta nici dom Mișu nu s-ar regăsi în piesă. Trăim, vedem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here