Aș da vile de la mine …

O cercetare aplicată despre ce a făcut vice-cumătrul în ultimile luni ale funcționării sale ca vice cu acte-n regulă, ar scoate la iveală fel de fel de excursii în locuri de unde se aduc sucuri bogate-n vitamina C ori unde sunt păsări ce la noi stau numa-n colivii, ca nu cumva vreo mâță-n exces de zel să le devoreze ca aperitive.

Bun, bun, dar când facem socoteala, constatăm că atingerea acelor puncte de pe mapamond de către vicecălătorul pomenit în debut, ar presupune ca acesta să muncească încă din stadiul de embrion, lucru de care suntem siguri că nu-i posibil, cărțile de muncă presupunând nume și prenume, ce-n stadiul invocat nu există. Oficial.

Așadar, de unde? Aceasta-i întrebarea!

Ei, abia acum am zice, că-i ceva putred, nu în Danemarca, ci pe la noi, că există un precedent cu alți doi cetățeni, tot cumătri și ei, dintre care unu a plecat prin China, ca și vicecumătrul actual, pe banii celuilalt cumătru, iar apoi a stat prin beciul domnesc, spre liniștea celuilalt, care tocmai îl dăduse pe goarnă la cei de la trei litere.

Deci, suntem în așteptarea unei telenovele asemănătoare, ba chiar am ști și cine-i celălalt cumătru. Dar nu zicem nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here