Lăzescu întoarce armele anti-corupţie la 125 de grade

Ştiţi probabil, dacă n-aţi fost plecaţi în pădure la Băneasa, că marele GDS-ist Alexandru Lăzescu şi gazeta lui bahluieză sînt, de o grămadă de ani, un fel de trompete ale DNA şi ale serviciilor aferente, mai ales după ce şeful gazetei, Toni Hriţac, a simţit pe la izmene curentul rece generat de arestarea vechiului său coleg & prieten, procurorul Eva.

E drept, zelul de propagandişti la ordin s-a mai temperat oleacă atunci cînd procurorii au luat la întrebări medicinişti de-ai casei ( Astărăstoaie & Co ), dar în rest, ” Pravda ” şi alte gazete din vremea lui Stalin ar fi fost invidioase pe sfînta mînie proletară cu care lătrăii din ograda lăzeasco-hriţăcească făceau bulbuci civici, stuchind otova contra dujmanilor patriei & progresului şi închizînd ochii, cu nesimţire porcească, la abuzurile cu iz stalinist ale procurorilor şi ofiţerilor.

Ei, se vede că vine sfîrşitul lumii, fiindcă ză big trompetist DNA Lăzescu tocmai a schimbat binişor macazul, publicînd un ditamai editorialul, în care brusc nu mai e totul în alb şi negru, ci e loc şi pentru un vagon de gri. Iar asta plecînd taman de la cazul mega-celebru al arestării fostei ministre pesediste a sănătăţii, Sorina Pintea. Pam-pam  …

Dintr-o dată, musiu Lăzescu-Trompetă îşi pune întrebări legate de anchetă, observă aspecte dubioase, ba chiar polemizează îndelung cu un plutonier de la UM Ziare.com, compania căpitănesei Dogioiu. Curat fandacsie, soro, şi mai multe nu … Mai să crezi c-o fi început pe undeva v-o revuluţie, şi dom’ vardist Lăzescu, galant cum îl ştim, a trecutără de partea popolului suveran …

Băi, Andi, care-o fi noul Ordin de Zi pe Unitate – treaba voastră, a civililor. Da’ măcar zi-le la lătrăii ăia mici din ograda ziarului că s-a schimbat modificarea. Nu de alta, da’ o să-ţi ceară tot sporurile alea vechi, de campanie, dacă nu-i anunţi că soldele s-au redus, din motiv de eclipsă şi coronavirus.

În rest, deviza rămîne aceeaşi : ” Servim patria şi masa de prînz ! ” . Plus ce mai pică, că doar de-aia-i frumos să fii patriot deontologic & civic. Şi civil, desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here