La vremuri noi, tot noi …

Este o zicală cu multe semne de întrebare, mai cu seamă dacă subiectul (sau subiecții) erau într-o parte și după evenimentele din 89 au ajuns tot acolo, pe alți bani, cu alte sărcini și de restul, sănătate.

Vorbe dișcrete din peisajul urban fac referire la un nene cu același nume ca al lui dom primare din Roznovanu, numai că mnealui e Pintilei, dar care are ocazia să steie de multe ori împreună cu junele edil, fiind un strașnic conselier local. Asta pe față.

În registru umbros, pe dom Pintilei îl țin minte tălpile mai multor intervievați de mnealui în epoca de aur, când ar fi dovedit o adâncă pricepere în mânuirea bastonului din dotare, fapt care i-a adus satisfăcții și ceva luceferi pe umeri, plus garanția serviciului indiferent de vremuri, condiții și regimuri.

Fapt lesne de verificat, pentru că după ce-o plecat Ceaușescu cu elicopterul pe verticală și mai apoi orizontal în ceruri, distinsul a fost absorbit de aceeași structură care l-ar conține și pe … junele primare de la noi, și care se ocupă cu informățiile externe. Buuun.

Asta ca să nu mai pomenim de rolul mnealui în susținerea diferitelor acțiuni ale serviciilor de profil, unde ar juca un rol serios în dijmuirea banilor veniți ba din America, ba de prin Regatul Unit. Cum ar zice unii, bravo lui, s-a descurcat.

Da, dar noi credem că misia principală ar fi alta, în condițiile în care, tot voci din cetate îl recomandă pe junele nostru edil ca un tip plin de viață și foarte vesel, în special după ce … și comesenii domniei sale sunt la fel de veseli și vorbesc în dodii, ori văd paharele ca pe niște butoaie și roșiile din farfurie cât bostanii-n aprozar, bașca rostesc vorbe greu de reprodus, inclusiv la vreme de seară.

Așadar, conu Mișu pare a fi păzit tot de un Mișu, să nu scape porumbei fără să fie cununie, ori să cânte Tatăl nostru în ritm de Lambadă. Capisci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here