La Țibana se fură din codru ca-n… codru

După ce anunțam zilele trecute că mai mulți cetățeni din Țibana au ajuns să aibă probleme cu legea din partea defrișărilor ilegale, alte cinci persoane din respective comună au ajuns în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi fiind suspectate că ar fi tăiat ilegal arbori dintr-o pădure privată.

Constantin Vezeteu, Liviu Florea, Vasile Guţă, Vasile Florea şi Bogdan Florea au fost prezentaţi şi judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, însă, zilele trecute, instanţa a decis ca ei să fie cercetaţi sub control judiciar. În ceea ce îl priveşte pe Vezeteu, alături de alte persoane, acesta ar fi sustras lemne în valoare de peste 100.000 de lei.

Sute de arbori ar fi fost tăiaţi de Vezeteu şi alte persoane, puse anterior sub acuzare în acest dosar, doar din luna septembrie a anului trecut şi până în prezent. Ceilalţi patru indivizi care au fost puşi aub acuzare ar fi tăiat lemne alături de alţi nouă consăteni – opt dintre ei aflaţi în arest, cauzând un prejudiciu de peste 15.000 de lei.

Procurorii ieşeni dau de înțeles că… lista este în continuare deschisă, chiar dacă deja au trimis în judecată peste 20 de persoane în cazul tăierilor ilegale de arbori de la Vadu Vejei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here