Doi polițiști, condamnați pentru că au umilit un cetățean

Citeva sute de muncitorii de la SC Nicolina SA Iasi au protestat, luni, in fata societatii cerind acordarea salariilor restante de 10 luni.

Doi agenţi de poliţie au fost condamnaţi defi­nitiv la pedepse de câte un an şi trei luni de închisoare cu suspendare fiind găsiţi vinovaţi pentru purtare abuzivă. Este unul dintre cele mai rușinoase dosare ale Poliției ajunse pe masa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi, iar pentru faptele comise Bogdan Petianu (27 de ani) şi Constantin Daniel Vîrlan (34 de ani) au plătit și cu locul de muncă…

Povestea s-a petrecut în data de 8 martie 2013, când cei doi au fost solicitați telefonic să intervină la un scandal ce a avut loc în comuna Ţibana. Ajunși la fața locului, agenții l-au reţinut cu greu pe scandalagiul Mihai Popescu şi l-au transpor­tat la sediul Poliţiei din Ţibana, unde s-au… răzbunat.

„După ce au ajuns la Ţibana, agenţii l-au îmbrâncit pe Mihai Popescu într-o încăpere din sediu, acesta căzând pe podea, cu mâinile încătuşate în faţă. Inculpaţii i-au tras mâinile persoanei vă­tămate către un picior al mesei din încăpere şi, cu ajutorul unui băţ de lemn introdus printre cătuşe, au format o pâr­ghie prin care au torsionat elementele de imobilizare, provocându-i astfel victimei o suferinţă intensă, exteriorizată prin strigăte de durere“, au arătat procurorii.

Agentul Vîrlan i-ar fi cerut mai apoi victimei să imite o viperă, iar când Popescu a scos un sunet mai strident, poliţistul a spus că „viperele trebuie lovite în cap şi omorâte“, determinându-l astfel pe agentul Petianu să o lovească pe victimă cu piciorul în cap.

La final, cei doi poliţişti l-au amendat cu 500 de lei lui Mihai Popescu şi l-au lăsat să plece, amenințându-l însă că, dacă va spune ceva, „îl vor omorî şi îl vor face cenuşă, pe care o vor arunca în drum, iar rudele vor călca pe ea fără să ştie pe ce calcă“.

Între timp, rudele lui Mihai Popescu ajunseseră în faţa sediului Poliţiei din Ţibana, iar când bărbatul agresat a ieşit, le-a povestit acestora ce a păţit, spunându-le că poliţiştii „l-au omorât cu bătaia“.

Simțindu-se “trădați”, agenții l-au introdus din nou în sediu pe Mihai Popescu, și au urmat alte umilinţe.

„Suspectul Petianu Bogdan i-a tras pantalonii victimei, în timp ce suspectul Vîrlan Daniel Constantin a simulat un act sexual oral prin aplecarea capului victimei către zonele sale genitale…“, au mai arătat anchetatorii, care au mai precizat că, în timp ce Popescu era ţinut cu capul în jos de poliţişti, unul dintre aceştia l-au lovit cu piciorul în zona ficatului şi cu pumnul în zona nasului”, au mai precizat anchetatorii.

Tot acest “spectacol” grotesc a ieșit la suprafață atunci când Mihai Popescu și-a luat inima în dinți și a făcut plângere la Poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here