E Paște pentru toți. Șomerii își vor primi indemnizațiile începând cu 10 aprilie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că indemnizaţiile de şomaj în luna aprilie 2017 vor fi plătite beneficiarilor mai devreme cu zece zile.

„În contextul sărbătorilor pascale, achitarea drepturilor cuvenite şomerilor din judeţul Iaşi, reprezentând indemnizaţii de şomaj, prime şi alte drepturi, se va devansa cu zece zile calendaristice.

Astfel, achitarea drepturilor la domiciliul beneficiarilor se va realiza începând cu data de 10 aprilie 2017”, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit celei mai recente centralizări la nivel de judeţ, la sfârşitul lunii februarie 2017, rata şomajului înregistrat a fost de 4,7%, iar numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţe, de 13.674 persoane.

Cel mai mare număr de şomeri din judeţ au vârsta cuprinsă în grupa de vârstă 40-49 de ani, respectiv 4.239 persoane, urmată de grupa peste 55 de ani (2.776 persoane), iar cei mai puţini şomeri se regăsesc în grupa de vârstă 25-29 de ani (554 de persoane). Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,92%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,19% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,89%.

Pentru creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, AJOFM organizează vineri, 7 aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul are loc simultan, între orele 9:30-13:30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în Sala Foaier, şi la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din municipiul Paşcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here