La ” lider ” la poarta / Miţa are toarta

In tot tambalaul iscat de caricatura din ” Charlie Hebdo ” pe tema ” Halep, Rominia, ţigani, fier vechi „, auto-proclamatul ” lider al presei ieşene ” nu putea pentru ca sa ramiie, ma-nţelegi, fara sa se pronunţe, ritos, in cestiunea cu pricina.

Inclusiv printr-un editorial al marelui analist, fripturist şi societaş civil Andi Lazescu ( OK, am glumit la faza cu ” civil ” ). Ca orice soldat / oviţer al Cauzei Drepte, musiu Lazescu ne-a explicat şi el, asemeni altor mari slujitori ai Cauzei, de ce sint cam proşti aia care se inerveaza din cauza la o gheata, nasoala şi neinsemnata caricatura.

Nostimareala e ca aceeaşi gazeta unde e mare editorialist Andi-Analistu’- Minune ne-a informatara p’ecum ca un alt mare slujitor al Cauzei Drepte, europarlamentarul pesedisto-sifonist Catalin Ivan, le-a dat peste nas la magarii aia de francej’, oferindu-le o taioasa caricatura de raspuns, nene. Iar autorele acelei calicaturi e nimenea altul decit titularul rubricii respective din paginile ” liderului ” bahluiez. Ca sa vezi, soro.

Evidamente, alde Lazescu o sa va spuie ca explicaţia acestui hais-cea pe doua voci e democraţia din redacţia bahluieza cu pricina. Eu unul, ştiindu-i bine pe ‘mnealor, va pot garanta ca e vorba de mielul blond care suge la do’o oi. Adica lazescul editorialist o arde pa barosaneala entelectoala & pro-occidentala, in timp ce caricaturistul subaltern face desene pentru pesedistul sifonist cu dungi naţionaliste. Ca doar trebuie sa maninca gura la toţi o piine şi-o icra neagra. Sau lapţi, dupa caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here