La Chirica în ogradă / Oaierlesu’ stă grămadă

 

Acu’ ceva vreme, slujbaşii de la firma de transport a primăriei ieşene trîmbiţau o mare victorie a progresulu’ tehnic & civilizaţiei urbane : gata, s-a terminat cu mîrlănia de aproape 30 de ani, cînd nu mai puteai cumpăra bilete după ora 20.00, iar în multe staţii nici nu era chioşc de bilete. Prin grija marelui conducător Mişu Chirica, cel mai mare primar pitic din Romînia, ” s-au băgat ” automate de bilete, wireless, în mijloacele de transport în comun – adică apropii cardul de automat şi primeşti bilet. Ninune dumnedzăiască, nu alta ! Plus grija părintească a piticului primărez Chirica pentru călătorii din transportul în comun ieşean.

Te urci deci în autobuzu’ 47 şi te duci la primul automat de bilete. Un abţibild cu un omuleţ galben, lipit de automat, îţi zice că maşinăria albastră e defectă. Te duci la celălalt automat albastru, apropii cardul de el şi aştepţi să iasă biletul. Nu iese. Apare doar un mesaj pe ecran : eroare de conexiune. Plus o hîrtiuţă din care reiese, vorba lui Joianis,  că ” Ghinion!  „.

Te duci la şofer şi îl întrebi ce-i de făcut. După ce se convinge, cam cu greu, că ambele automate sînt doar un decor inutil, îţi zice : ”  Nu e semnal la automate, din cauza copacilor. „. Şi te sfătuieşte să mai încerci după ce autobuzul iese de sub copaci. Sau să-i dai lui cardul, ca să-ţi cumpere bilet de la un alt autobuz, oleacă mai ieşit de sub uriaşii & înfiorătorii copaci. Te uiţi la el ca la nepotul primarului Chirica şi îi propui să-ţi dea el cardul lui.

Încerci să-ţi cumpeti bilet şi după ce autobuzul a ieşit de sub copacii de beton armat, cu crengi de 50 de metri, din fier beton şi antene de bruiaj NATO ( asta-i o glumă, tovarăşe Chirica & tovarăşi votanţi chiricişti ). Acelaşi rezultat : o hîrtiuţă pe care scrie că n-ai noroc şi nici bilet. Îl întrebi iar pe şofer care-i soluţia. Iar şoferul, un băietan plin de sine, îţi face morală, pe un ton de învăţătoare cu coc şi taior gri : ” Păi, doar v-am zis să-mi daţi cardul  … Da’ dacă n-aţi vrut să rezolvăm problema  … „.

Ca să scurtăm povestea : Multe Urări Internaţional-Europene, Chirica & CTP ! Apropo, Mişu Chiri’ : nu-mi dai şi mie cardu’ tău oaierless ? O să cumpăr dăcît un bilet la cursa cosmică a’ lu’ Elon Musk. E scump, da’ ştiu că ai de-ajuns pe card.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here