Lucescul, romînii, moldovenii şi idioţenia

Pavel Lucescu e, oficial, jurnalist şi consultant politic, pe lîngă talentul îndelung exersat vizavi de anumite lichide ( şi nu numai ). Ca jurnalist, a trecut pe la răposatul ” Monitorul ” din Iaşi, pe la ” Cotidianul ” bucureştean, în epoca cînd era patronat de oligarhul penal S. O. Vîntu, plus alte tarabe de presă, iar acum e editorialist la ” Ziarul de Iaşi ” ( trupa Hriţac – Lăzescu – D. Radu ).

Ca sfătuitor politic, l-a consiliat multă vreme pe primarul Iaşului, C. Simirad ( Partidul Moldovenilor, PSD, PDL, UNPR, plm  ), iar în R. Moldova pe Andrei Năstase, şef al actualei alianţe guvernamentale, ministru de interne şi candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului.

Zilele trecute, P. Lucescu a lansat un film documentar despre R. Moldova ( sponsorizat,  printre alţii, de ” Ziarul de Iaşi ” ) , prilej cu care a emis public, pentru a doua oară, o idioţenie cît statuia lui Stalin : a scris despre ” ieşeni, moldoveni şi români de toate culorile „. Am încheiat citatul.

Cînd scrii aşa ceva, eşti idiot şi prima dată. Dar eşti şi mai idiot cînd repeţi această cretinie stalinistà, fie şi sub umbrela compasiunii pentru situaţia ambiguă a basarabenilor.

Da, băi plăvane cu cravată, ” basarabeni ” e un cuvînt mult mai potrivit pentru ceea ce vrei să zici tu, da’ nu poţi, că ţi s-a-nfundat ţeava cu neuroni. Ca să pricepi şi tu, şi alţi idioţi, îţi mai explic o dată, ca pentru proşti entelectoali : moldoveni există şi în Romînia, şi în R. Moldova. Mai mulţi îs în Romînia. Clar … ?

Iar asta ar trebui să înţeleagă, într-un tîrziu, şi un bucovinean pîrît ca tine, indiferent de gradul de îmbibare lichidă, ori de alte cauze, perturbatoare cerebral.

Panimaieşi, tavarişci’ ighiot util Lucescu  ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here