Jurnal de actor în izolare. Episodul Marian Adochiței

Lavinia Lazăr

În aceste săptămâni în care pandemia insistă să se prelungească, m-am gândit că un jurnal al actorilor aflați în izolare ar fi oportun. Ce fac actorii acasă? Cu ce își umplu ei timpul? Cum fac suportabilă dependența de scenă și, mai ales, cu ce ar putea fi înlocuită scena în astfel de timpuri? Astăzi, Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat Constanța, a „dat din casă” și a răspuns unor întrebări evident indiscrete. (Lavinia Lazăr)

Lavinia Lazăr: Cum arată o zi în izolare structurată pe ore?

Marian Adochiței: Am început să fiu mai matinal, ultima dată m-am trezit la 6:30, am văzut răsăritul, apoi am fost la pescărie, am luat niște pește proaspăt, am gătit, mâncat, apoi înregistrat ceva poezii pentru teatru, m-am uitat la un serial cu iubita și somn.

Ce activități diferite practicați acum, în timpul izolării și nu v-ați fi gândit niciodată că le veți desfășura?

fac curățenie serioasă în casă, să gătesc atât de mult.

Încercăm să nu facem abundență de știri negative, de tensiuni șine umplem timpul cu…

Foto, film, chitară, dans, documentare, gătit chestii noi, povești la telefon cu prietenii, discuții mai dese cu familia.

La ce planuri personale și profesionale ați fost nevoiți să renunțați?

Acum cu pandemia, am pierdut toate proiectele pe teatru și fotografie. Ura!

Cum este să vă priviți spectacolul în care jucați în spațiul online?

Ca un mic documentar. Este foarte interesant să vezi ce fac colegii tăi acasă și că teatrul poate să existe și în forma asta, care este mai aproape de film.

Din punct de vedere psihologic, prin ce stări și emoții ați trecut și cum vi s-a adaptat corpul în această perioadă sedentară?

Cred că m-am îngrășat 😊. Nu știu cum este posibil. În rest, am tot felul de metode să nu o iau razna. Am o firmă de fotografie și îmi permit să ies din când în când la poze (legal). Profit și ies cu motocicleta.

Cu ce documentare/ filme/ muzică vă delectați în acest timp?

Mă uit în general la oamenii inteligenți de pe youtube care vorbesc despre viață, univers, artă, tehnologie, foto. Filme, tot ce ține de psihologic, sf, artă. Muzicărock alternativ.

Ce cărți restante și-au găsit locul pe noptiera dumneavoastră?

Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu am citit nimic în perioada asta și nici nu am de gând, prefer să stau în hamac legat de cei doi copaci din fața blocului și să nu gândesc nimic.

Considerați că după aceste zile, activitățile obișnuite vor fi mai conștientizate și vă veți schimba perspectiva atât profesională, cât și cea socială?

Cred că după aceste luni, dacă nu ne vom schimba măcar puțin, ar fi mare păcat. Sunt multe de învățat de la sine și este o perioadă propice.

Cât de implicați ați fost din punct de vedere civic în soluționarea problemelor actuale?

Nu foarte, pentru că nu sunt de acord cu toate reglementările acestei situații de urgență. Azi am fost oprit de trei ori de poliție pe o rază de 1km, complet fără rost. Mă deplasam de acasă la locul de muncă(unde lucrez singur), nu ies din mașină, nu mă vad cu mulțimi de oameni, cel mai expus loc este tot la magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here