Fost ministru al Educaţiei, atac virulent la adresa guvernanţilor: “Statul s-a comportat ca un funcţionar incompetent”

  • Mircea Miclea: “În această perioadă looseri sunt cei care au de câştigat”
  • Mircea Miclea: “Viitorul educaţiei este un sistem de învăţământ hibrid”
  • Mircea Miclea: “În judeţele unde rata de infectare este mica am fi putut experimenta realuarea şcolii”
Acuzaţii virulente la adresa clasei politice din partea unui fost ministru al Educaţiei. Mircea Miclea a declarat, în cadrul unei ediţii special a emisiunii Marius Tucă Show, că statul român nu a fost capabl să gestioneze eficient criza declanşată de epidemia de coronavirus.

”Statul s-a comportat ca orice funcţionar incompetent din domeniul public. Cel mai simplu şi ieftin lucru este să te speli pe mâini . Când cineva vine cu o iniţiativă, tu ca un funcţionar incompetent refuzi. Te duci linştit acasă şi nu trebuie să spui cum anume trebuie făcut”, a declarat Mircea Miclea la ”Marius Tucă Show”.

Mai mult, acesta susţine că sunt şi câştigători de pe urma haosului provocat de coronavirus.

”În perioada aceasta pentru prima dată pierzătorii işi văd visul împlinit. Fiind incompetenţi lumea îi privea cu dispreţ şi erau văzuţi că nu performează ca cei capabili.  Acum când toţi stau acasă,  ei sunt egali cu oamenii competenti. Nimeni nu mai munceşte”, a mai precizat fostul ministru al Educaţiei.

Mircea Miclea susţine că elevii trebuie să se întoarccă în clase. Acesta spune că viitorul învîţământului este o combinaţie între sistemul clasic şi cel online. Fostul ministru susţine că în judeţele în care rata infectărilor era una redusă, copiii puteau reveni la cursuri.

”Am fi putut începe să experimentăm: să venim cu jumătate de clasă de la 8 la 10. Luăm pauză de o oră , iar de la 11 la 13 poate să vină a doua jumătate din clasă. În felul acesta le preda toată materia. Un sistem devine din ce în ce mai capabil în faţa provocărilor dacă experimentează. Nu hazardat. Cu cap”, a încheiat Mircea Miclea.

Mircea Miclea a fost ministru al Educaţiei între anii 2004-2005. Acesta a demisionat din funcţie acuzând subfinaţarea învăţământului românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here