Cum a încercat un mogul al asfaltului să ascundă 1 milion de euro de ochii Fiscului

Firma Ted Construct, specializată în asfaltări, patronată de Cornel Brânză a fost verificată de ANAF @ Brânză a invocat faptul că ar fi cheltuit 1 milion de euro cu deplasarea unor muncitori în Germania pentru a scăpa de impozite, dar nu i-a mers @ Ted Construct a contestat în instanță actul de control, dar a pierdut procesul

O nouă tentativă a asfaltatorului Cornel Brânză de a se „fofila” de la plata unor taxe și impozite către bugetul statului a fost deturnată de inspectorii ANAF. Cornel Brânză a invocat cheltuieli de 4.620.315 lei pe care le-ar fi făcut în anul 2014 în vederea deplasării unor muncitori în Germania pentru a scăpa de plata unor impozite către bugetul statului.

Dacă ”schema” ar fi funcționat, Brânză ar fi scăpat de plata unui impozit pe profit în valoare de 160.000 euro. Însă, inspectorii ANAF au intervenit la timp și după ce au verificat firma s-au prins de șmecherie și au obligat Ted Construct să plătească un impozit suplimentar de 739.250 lei. Cornel Brânză și firma sa au contestat în justiție raportul de control al ANAF, dar au pierdut procesul.

Fiscul a calculat în mod corect diferența de impozit

Recent, judecătorii de la Tribunal au stabilit că actul de control este perfect legal.

„Cu privire la suma de 4.620.315 lei reprezentând cheltuieli de detașare a salariaților pe teritoriul altui stat membru, aceasta nu reprezintă cheltuială deductibilă la calculul profitului impozabil, în condițiile în care documentele și argumentele prezentate în susținerea contestației nu sunt de natură să infirme constatările din actul administrativ fiscal contestat. Prin urmare, în mod corect organele de inspecție fiscală au calculat o diferență suplimentară de impozit pe profit în sumă de 739.250 lei, în speță fiind incidente dispozițiile art.17 și art.19 din Legea nr.571/2003, precum și art.3 din OMFP nr.1802/29.12.2014”, au constatat judecătorii.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here