Irina, nu cocoșa găina !

Dacă ați uitat : Irina Schrotter e modista aia cu gura mare și figuri ieftine, arestată la Iași cu ceva timp în urmă, pentru implicarea într-un dosar cu șpăgi date la UMF, ca să aibă unii diplomă de medic, fără să mai dea examene pe bune. Dosar de corupție, deci.

Cu toate astea, ca orice curbă morală, ex-arestata Irina Schrotter sare repejor cu prăjina în public, de cîte ori are ocazia. Că ea e regina lebezilor albe, daaa, fi’n’că arestarea ei, dacă nu știați, n-a fost pe bune, ci în falș, că a’ lucrat-o la dosaru’ ăla de șpagă neocomuniștii , care se temea’ dă ea, că ierea periculoasă tare pentru ei, putea să ajungă un fel de Ana Ipătescu, Ana Pauker, Evita Peron sau Hillary Clinton. Daa, că Ana Pauker a fost mare stalinistă, deci neocomunijtii ăjtea se teme dă astea ca ea mai rău ca de coronavirus.

Zilele trecute, marea moralistă, adică maica ȘroTereza, le-a bătut teribel obrazul unor junaliști : cum adică se duc ei la filmare cu echipament de protecție special, cînd în spitale e lipsă de așa ceva ? Auzi la ei nesimțire, soro …

Ca să fie treaba bună, maicii ȘroTereza i-a sârit repejior în ajiutor o altă tanti tupeistă & celebroasă, jurnalistă mega-călătoare pe banii televiziunii publice – ritoasa de cafenea Irina Păcurariu. Nici ea, nici prima moralistă a nulii, în spatele căreia s-a încolonat, n-au observat niște chestii elementare, evidente chiar și pentru absolvenții școlii profesionale de croitorie & cîrpăceală ziaristică : jurnaliștii în cauză n-aveau echipamentul de protecție plătit din bani publici ; dacă spitalele de stat n-au nici acum, în plină criză gravă, echipamentele necesare, asta e din vina guvernului, nu a presei. Sau cu guvernul e bine s-o lăsăm mai moale, irinele pendulii moralistice ? Aaa…?

Apropo : despre primarul Iașului, care a declarat public că se testează pentru coronavirus cînd îi vine lui pe chelia cerebrală, consumînd în mod abuziv.teste mult mai necesare unor medici sau pacienți, n-aveți nimic de zis, irinelor-prăjinelor ?  Ori la șefii liberali aveți orbul găinilor ?

Tanti duamna maica ȘroTereza, mai ușor deci cu prăjina pe scări și cu cocoșeala găineză.Confunzi ouăle cu cotcodăceala și pe Coco Chanel cu cocoșatul de la Notre Dame. Sau Votr’ Hram.

Iar dacă te mai bîntuie încă arestarea aia și celula în care ai stat, lasă înfoiatul în pene, că n-ajută la nevroză. Și nici la criza feminină de pe la 50 de ani.

Pardon, eskiuzemoa, matale aveț’ dicît 29. Deci mai e pînă cînd bufeurile mentale, exhibate public, pot stîrni compasiunea. Curaj, deci, tanti Șrotereasa, ceaiul de tei sau de pojarniță n-o omorît pi nimini. Nici chiar pseudo-divele sau reci-divele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here