Marius Ostaficiuc: “Alooooo! UMF, ne aude cineva?”

Liderul organizației municipale a PSD Iași, Marius Ostaficiuc, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care critică aspru conducerea UMF pentru lipsa de implicare în lupta  împotriva CORONAVIRUS i:

“Alooooo! UMF, ne aude cineva?

Domnilor, țara, continentul, planeta noastră tocmai se confruntă cu o criză majoră. Cum puteți, în astfel de condiții, să rămâneți atât de pasivi și indiferenți? Nu vreți sau nu știți cum să vă ajutați semenii, societatea cu milioanele de euro pe care le aveți în cont? O societate căreia i-ați fost foarte aproape atunci când ați avut nevoie de ea… Mă refer, desigur, la nenumăratele avantaje (firești, pe timp de „pace”), la terenul de 5 Ha oferit de Primăria Iași, la spațiile gratuite oferite de Consiliul Județean Iași… Mă gândesc, apoi, la faptul că UMF Iași este principalul beneficiar de stagii de practică gratuită în spitalele ieșene, mă gândesc la sumele imense încasate de Universitate din taxele școlare, mă gândesc la întreaga infrastructură de care UMF dispune…

Stimată conducere a UMF Iași, nu credeți că este momentul să întoarceți acum ceva din generozitatea publică unei societăți în derivă, care are nevoie de dvs.? Nu credeți că ar trebui să urmați exemplul multor dintre studenții și cadrele dvs. profesorale care s-au alăturat celor ce luptă, perioada aceasta, în prima linie?! Nu credeți că atitudinea aceasta de spectator nu se potrivește menirii dvs. instituționale și morale? Sau jurământul lui Hipocrate este doar pe persoană fizică?!

Bineînțeles, apelul meu este valabil și pentru celelalte Universități de medicină din România. Nimic nu este mai periculos azi decât indiferența! Cu riscul de a deveni antipatic pentru multă lume, vă rog insistent: Treziți-vă!!! Dumneavoastră sunteți specialiștii, stiti mai bine decat noi ce aveti de facut !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here