Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine este antreprenorul care l-a detronat pe Țiriac și ce avere are

Conform topului Forbes, fostul jucător de tenis român, Ion Țiriac, a pierdut poziția de lider. Deși deține o avere de 2 miliarde de dolari, acum se situează pe locul doi în clasamentul celor mai bogați români.

Daniel Dines l-a depășit, devenind cel mai bogat român în prezent, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Locul lui Dines în topul global al celor mai bogați este 1456, în timp ce Ion Țiriac ocupă poziția 1486.

„Ca să construiești un business ai nevoie de a înțelege foarte bine care este dinamica pieței, cum să faci cu marketing, cum să îți înțelegi clientul, cum se adresezi nevoia unui client. Noi am pornit prin a face o aplicație, fără să înțelegem absolut nimic, și normal că am eșuat.

Am avut noroc că o parte din aplicație, tehnologia pe care am dezvoltat-o era, de fapt, folositoare unui cu totul și cu totul alt segment de business de care noi nu aveam habar și am sfârșit prin a construi o componentă software pe care alte firme o foloseau.

Am vândut câțiva ani software la IBM Microsoft și la alte firme mari care, în particular, foloseau componenta noastră ca să interacționeze cu alte aplicații prin interfața lor grafică.”, a declarat Daniel Dines.

Urmează în topul românesc Dragoș Paval, Ion Stoica, Matei Zaharia și Adrian Paval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here