Intermediarul lui Chirica din „Afacerea Frasin”. Patronul de la Mamma Mia a luat cu japca terenul de la Casa Modei

Fără să ceară acordul celorlalți proprietari care dețin spațiile comerciale de la Casa Modei, Florin Marcu, patronul Restaurantul Mamma Mia a ocupat terenul aferent turnului de pe Ștefan cel Mare și refuză să mai plece @ Terenul în suprafață de peste 1.500 mp este coproprietate a celor care dețin spații în blocul de la Casa Modei, dar este ocupat doar de mesele, umbrelele și construcțiile provizorii ale Restaurantului Mamma Mia @ Este ca și cum un vecin își montează ușă și se face stăpân peste casa scării, explică reprezentanții FEG, entitate care deține cea mai mare suprafață din turnul Casa Modei @ Celelalte restaurante de la parterul blocului s-au închis rând pe rând pentru că nu aveau vizibilitate, iar deschiderea la bulevard a fost „furată” de Mamma Mia @ S-a ajuns în instanță, iar Marcu de la Mamma Mia joacă șmecherește: spune că a închiriat spațiul unei alte firme cu care susține că nu are nicio legătură @ De fapt este o firmă-clonă: numerele de telefon ale acesteia apar pe afișele Mamma Mia, iar societatea face angajări pentru același Restaurant Mamma Mia @ Ca în filmele cu gangsteri: zona Centru – Ștefan cel Mare este teritoriul lui Marcu, care a primit de la Primărie, fără licitație, o bucată din Parcul Junimea @ Toate se leagă: același Marcu este intermediarul unei tranzacții imobiliare de răsunet: proprietatea de la Frasin, ascunsă de primarul Mihai Chirica pe firma fratelui său

A primit de la Primărie, fără licitație, o bucată din Parcul Junimea, dar nu-i este de ajuns! Restaurantul Mamma Mia s-a extins și pe o proprietate privată, un condominiu de peste 1.500 mp, deținut în comun de cei care au cumpărat spațiile de la Casa Modei. Terasa lui Florin Marcu cu mese, umbrele și construcții provizorii a fost amenajată în iulie anul trecut și șerpuiește pe terenul care împrejmuiește blocul. Pe ceilalți proprietari nu i-a întrebat nimic, nimeni nu le-a cerut vreodată acordul!

FEG deține cea mai mare suprafață din clădirea Casa Modei și l-a dat în judecată pe Marcu, în calitate de proprietar al firmei Maf Force SRL, cea care administrează Restaurantul Mamma Mia. Fundația condusă de Cristi Stanciu cere emiterea unei ordonanțe președințiale pentru ca Mamma Mia să elibereze terenul

„Făcând o paralelă, practic în acest moment suntem într-o situație similară celei în care un chiriaș într-un condominium de apartamente ar obstrucționa folosirea casei scării de către ceilalți coproprietari, montându-și propria ușă și adjudecându-și holul blocului”, explică plastic reprezentanții FEG situația în care se află.

Au ucis concurența. Chiriașii au închis și au fugit

„Orice client, chirias ori coproprietar este obligat să folosească un bun comun în așa manieră incât să nu aducă atingere drepturilor celorlalți. Casa Modei este un spațiu comercial, iar blocarea vederii către firma comercială este de natură a afecta vadul comercial. Arătăm că firma Maf Force SRL, administrată de Florin Marcu, ne-a creat deja prejudicii în relația cu chiriașii imobilului, fostul nostru chiriaș Onur Food SRL procedând la rezilierea contractului. Ulterior, noi am încheiat un nou contract de închiriere cu firma Canisa RO SRL, iar pentru a evita repetarea situației cu fostul chiriaș, solicităm obligarea celor de la Pizzeria Mamma Mia, ca să-și ridice cât mai rapid cu putință, toate amplasamentele, terasa si umbrelele, ce ne afectează activitatea, indiferent de vreme”, se arată în acțiunea depusă de FEG la Judecătorie.

Marcu „se dă șmecher”: a mutat terasa pe altă firmă

Pe Florin Marcu nu-l interesează de ceilalți, nu știe ce înseamnă „concurența neloială”. A recurs la u tertip: a închiriat spațiul de la parterul blocului unei alte firme și spune că nu are nicio legătură cu aceasta.

„Umbrelele nu sunt proprietatea noastră, a SC Maf Force SRL. Noi am închiriat spațiul comercial de la parterul Casei Modei către firma Caya Delivery Food SRL, începând cu data de 1 octombrie 2020, aceasta din urmă societate fiind cea care administrează și desfășoară activități în interiorul și exteriorul spațiului închiriat. Umbrelele și terasa la care face referire reclamanta (n.r. – FEG Iasi) atunci când ne-a acționat în judecată nu sunt proprietatea firmei Maf Force SRL”, se apără în fața judecătorilor patronul de la Mamma Mia.

Caya Delivery Food SRL – clona Mamma Mia

Firma Caya Delivery Food a fost înființată în anul 2019. După izbucnirea scandalului de corupție în care mai mulți polițiști de la Rutieră au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi protejat șoferii care făceau livrări în schimbul unor porții de mâncare, activitatea Restaurantului Mamma Mia a fost transferată treptat de pe firma Maf Force SRL pe Caya Delivery Food.

De fapt, noua firmă deservește aceeași afacere. În anunțurile de angajare postate de Caya Delivery Food, fie că este vorba de bucătari ori contabili, se vorbește despre același loc de muncă: Restaurantul Mamma Mia. În plus, firma oferă drept beneficiu, carduri de discount special pentru angajații Mamma Mia. Numărul de contact al angajatorului Caya Delivery Food SRL este același de pe afișele publicitare ale Restaurantului Mamma Mia din anii trecuți. Spre exemplu pe un banner publicitar al Mamma Mia din 2018 este trecut numărul 0799202002. Același număr de telefon aparține acum angajatorului Caya Delivery Food, firmă înființată un an mai târziu, în 2019.

Marcu, intermediarul domeniului de la Frasin, a primit terasă în Parcul Junimea

Numele lui Florin Marcu, patronul Mamma Mia, este legat de celebrul domeniu de la Frasin, pe care primarul Mihai Chirica îl stăpânește prin intermediul firmei Eurodesign Consulting, societate care în acte aparține fratelui său, Ioan Chirica, muncitor la fabrica Antibiotice.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliștii de la Reporter de Iași care au relatat că o parte din proprietatea de la Frasin a fost cumpărată de către Florin Marcu și ulterior vândută firmei Eurodesign Consulting.

„Casa la roșu și partea de 1.527 mp de teren au fost mult subevaluate la notarul din Giurgiu. Suma declarată a fost de doar 7.000 de euro, dar taxele notariale au fost plătite la o valoare tripă, de 20.000 de euro.

Florin Marcu a intermediat tranzacția, vânzând la scurt timp către Eurodesign cu un mic „capac” pentru deranjul său – 450 de euro”, scria în 2019 www.reporteris.ro

Același Florin Marcu a primit pentru Restaurantul Mamma Mia o bucată din Parcul Junimea pentru a-i folosi pentru amenajarea unei terase. Nici vorbă de licitație, doar un simplu aviz pentru amplasare mese – terasă sezonieră.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here