Institutiile absolut inutile ale statului roman. Milioane de euro din bani publici tocati pentru sinecuri politice cu zero activitate

Nicusor Dan a anuntat in conferinta de presa de vineri, 22 ianuarie, ca in anul 2020 s-au cheltuit 5 milioane de lei pe o campanie publicitara de catre Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, care a semnat o singura conventie pentru un imobil pe care sa-l reabiliteze.

Administratia pentru Consolidarea Cladirilor se incadreaza astfel in topul celor mai inutile institutii ale statului.

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a fost infiintata in noiembrie 2016, printr-o hotarare a Consiliului General al Capitalei, numarul total de posturi fiind suplimentat la 65 fata de cele 50 prevazute initial.

Mass-media a dezvaluit ca Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu risc seismic a incheiat in 2020 contracte cu Compania Municipala de Publicitate si Afisaj pentru servici de creatie, productie, promovarea in mediul online si difuzare tv.

In Bucuresti sunt doua institutii care se ocupa de consolidari: Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic si Compania Municipala Consolidari. Bugetele acestor doua institutii il ultimii trei ani au fost de 513.767.140 lei (aproximativ 109.000 milioane euro). Cu toate acestea, cartiere intregi din Bucuresti ar putea cadea la primul cutremur.

Sinecura pentru oamenii lui Firea

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat in data de 2 decembrie 2020, ca i-a demis pe directorul adjunct, Marius Coaje si pe directorul executiv adjunct, Alina Tarcevschi ai Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.

Dan a anuntat ca in functia de director adjunct al Companiei de Consolidari il va numi pe Edmond Niculusca, consilierul sau personal pe probleme de cladiri cu risc seismic si securitate la incendiu, fondatorul asociatiei ARCEN.

Marius Coaje, condamnat pentru furt, prezent in caracatita Gabrielei Firea

Marius Coaje a fost consilier pentru infrastructura al fostului primar, Gabriela Firea si director adjunct al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. El a fost condamnat cu suspendare pentru furt, iar Nicusor Dan l-a inclus in caracatita Firea-Pandele prezentata in timpul campaniei electorale, inainte de alegerile locale din toamna.

Marius Coaje nu si-a publicat CV-ul insa din declaratia de avere rezulta ca detine trei apartamente, un autoturism din anul 1987, iar in conturi are 267.000 de lei. In plus, are datorii in valoare de 268.000 de lei. In declaratia de avere completata in vara acestui an, el a raportat ca a incasat 52.017 lei din functia de consilier al primarului general si 24.000 de lei din chirii.

Alina Tarcevschi, nasa de cununie a fostului primar general al Capitalei, demisa

Alina Tarcevschi a fost demisa din functia de director executiv adjunct al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Tarcevschi este nasa de cununie a Gabrielei Firea, dupa cum a declarat fostul primar intr-un interviu pentru Libertatea. Aceasta a fost numita in functia de consilier personal pentru relatii externe si protocol din octombrie 2016.

Tarcevschi are un autoturism Opel si datorii catre Gabriela Firea in valoare de 11.000 de euro, un imprumut contractat in anul 2009. Sotul sau, Florin Tarcevschi are o casa de locuit si un apartament in Bucuresti.

Fosta directoare de la Consolidari a incasat in 2019 peste 240.000 de lei, 125.379 de lei de la Primaria Capitalei, unde a fost director executiv, 19.441 de la Compania de Consolidari, 56.952 de lei, ca membru in consiliul director al Termoenergetica si 38.389 de lei, ca membru in consiliul director al Companiei pentru Iluminat Public.

Salarii enorme pentru angajatii uneia dintre cele mai inutile institutii ale statului roman

A doua institutie a statului in topul institutilor inutile este Centrul National de Invatamant Turistic.

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a scris intr-o postare pe pagina sa de Facebook ca a trimis corpul de control la Centrul National de Invatamant Turistic, o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei „care nu face nimic pe bani multi”.

Compania ar trebui, in teorie, sa se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat. In realitate, din 2012 pana in prezent, compania a organizat trei cursuri de formare si a scolit 47 de persoane.

„Compania a avut 20 de posturi in 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de ~19.500 lei pe luna.
Daca ne uitam la cheltuielile de personal per individ format, in 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O suma colosala.

Evident, nicio companie privata nu si-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat exista intotdeauna un sac fara fund sau un activ de exploatat ca sa eviti falimentul, pe banii contribuabilului”, a scris Claudiu Nasui pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here