Incredibil! Primarul care a avut TREI ACCIDENTE, dintre care DOUĂ MORTALE

Primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, pare a fi lovit de un adevărat blestem al accidentelor rutiere, ieri fiind implicat pentru a treia oară într-un eveniment rutier. Mai mult, toate accidentele în care a fost implicat acesta s-au petrecut pe o rază de câţiva kilometri, pe DN 2, la Dănila, Pătrăuţi şi Dărmăneşti iar două dintre ele au fost mortale.

 

Coliziune în lanţ, cu trei maşini implicate şi doi răniţi duşi la spital

Ieri, în jurul orei 9.30, Gheorghe Schipor venea spre Suceava cu autoturismul proprietate, un Mercedes CDI 220. Conform anchetei poliţiei, la volan se afla fiica sa, Ana Maria Schipor, în vârstă de 18 ani.

Accidentul s-a petrecut pe DN 2, la ieşirea din Dărmăneşti spre Suceava. A fost vorba  de un accident în lanţ, în care au fost implicate trei maşini. Totul ar fi plecat în primă fază de la o maşină care staţiona la marginea DN 2, pe sensul Dărmăneşti-Suceava.

Şoferul unui autoturism VW Golf, înmatriculat în Bulgaria, a oprit pentru a depăşi maşina care staţiona, moment în care a fost lovit din spate de un autoturism Skoda. În prealabil, această din urmă maşină a fost şi ea lovită din spate de Mercedesul condus de tânăra în vârstă de 18 ani, fiica primarului.

Impactul a fost resimţit cel mai puternic de cei trei pasageri din Skoda, care au avut parte de un dublu şoc. Doi dintre ei, un minor în vârstă de 15 ani şi un bătrân de 73 de ani, ambii din Calafindeşti, au fost preluaţi de o ambulanţă şi de echipajul SMURD şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Rănit uşor a fost şi şoferul maşinii Skoda, Gheorghe Lazurca, şi el din Calafindeşti. Lovit violent din spate de Mercedes, acesta a tras puternic de volan dreapta, evitând un impact violent cu VW-ul din faţă şi ieşind în decor.

 

Fiica primarului a provocat accidentul pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers

Conform comisarului-şef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers a conducătoarei autoturismului Mercedes”.

Primarul Gheorghe Schipor, care a scăpat fără leziuni de pe urma accidentului, a declarat: “Fata era la volan, nu a avut cum să evite impactul, poate s-a şi pierdut puţin, dar nici nu putea trage stânga, că veneau multe maşini de pe contrasens. Ne pare rău de cei care sunt răniţi. Asta este viaţa, ce să facem!”, a declarat Gheorghe Schipor.

 

Gheorghe Schipor, implicat în două tragedii rutiere, 2006 şi 2009

În interval de aproximativ trei ani, Gheorghe Schipor a fost implicat în două accidente rutiere mortale.

Mai întâi în martie 2006, în timp ce se afla la volanul unui Opel Vectra, Gheorghe Schipor a derapat şi a ajuns într-un copac de pe marginea DN 2, în zona localităţii Pătrăuţi. În urma impactului violent cu pomul, unul dintre pasageri, un tânăr în vârstă de 24 de ani, aflat pe bancheta din spate, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea. Pentru ucidere din culpă, primarul din Vicovu de Sus a fost condamnat la un an cu suspendare şi permisul i-a fost anulat. 

El avea să-şi recapete permisul de conducere la începutul anului 2009, după ce a susţinut un nou examen. În aprilie 2009, aflat de această dată la volanul unui Mercedes, Gheorghe Schipor a fost implicat într-un alt accident mortal pe DN 2, la Dănila.

Atunci, în timp ce venea spre Suceava, Schipor a intrat în depăşirea unui autoturism Dacia Papuc, al căruia şofer a efectuat un viraj brusc la stânga. Dacia a fost lovită violent şi proiectată în afara drumului. În urma impactului, o femeie în vârstă de 59 de ani, pasageră în Dacie, a murit.

Ulterior, în urma anchetei, şoferul Daciei Papuc, Aurel Cioată, din Dorneşti, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind încă pe rol.

 

Trafic dat peste cap în jur de o oră

În urma accidentului în lanţ de ieri, sensul de mers Dărmăneşti-Suceava de pe DN 2 a fost blocat. În aceste condiţii, circulaţia a fost mult îngreunată şi s-a desfăşurat alternativ, pe un singur sens, în jur de o oră. În scurt timp pe drumul european s-au format cozi. Poliţiştii nu au identificat maşina care ar fi staţionat pe carosabil şi de la care ar fi plecat coliziunea în lanţ. Totuşi, au explicat poliţiştii rutieri, cauza principală a accidentului rămâne nepăstrarea unei distanţe regulamentare în mers. 

(Sursa: monitorulsv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here