Incredibil! Maricel Popa a pierdut un spital. UTI a intabulat Pneumoftiziologia

Neglijență incredibilă! @ Consiliu Județean Iași s-a trezit că o parte din Spitalul de Pneumoftiziologie a fost intabulată de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași @ „Nu știm cum a fost posibil așa ceva. E acolo în campsul lor, de aceea a intervenit această situație. Ne-am adresat justiției să rezolvăm această situație”, este explicația senină a președintelui Consiliului Județean Iași

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi a intabulat o parte din Spitalul de Pneumoftiziologie iar Consiliul Județean Iași se luptă în justiție să-și recupereze proprietatea. Este vorba despre secția a III a Spitalului de Pneumoftiziologie, mai exact clădirea și terenul din Tudor Vladimirescu, în spatele căminelor. Eroarea s-a produs în anul 2002, dar Consiliului Județean Iași s-a adresat abia anul acesta Justiției pentru a-și recupera proprietatea. Asta deoarece toate negocierile pe cale diplomatică dintre cele două instituții eu eșuat.

„Imobilul compus din teren de 1977 metri pătrați și construcție de 744 mp situat în Complexul Tudor Vladimirescu aleea profesor Vasile Petrescu aferent Secției III a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași se află în proprietatea a publică a județului Iași și administrarea Spitalului de Pneumoftiziologie. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachu a intabulat dreptul de proprietate pentru întreaga suprafață de teren situată în Complexul Tudor Vladimirescu”, au arătat juriștii CJ într-o acțiune deschisă în Justiție care are ca scop rectificarea Cărții Funciare, documentul prin care Universitatea Tehnică a intabulat spitalul.

Bună dimineața, Popa: „ Nu știm cum a fost posibil așa ceva”

Contactat telefonic de jurnaliștii 7IAȘI, Maricel Popa a declarat că nu înțelege cum de a fost posibilă această situație adugând că se fac toate demersurile în Justiție pentru ca unitatea medicală să reintre în patrimoniul CJ. „Nu știm cum a fost posibil așa ceva. E acolo în campsul lor de aceea a intervenit această situație. Ne-am adresat justiției să rezolvăm această situație”, a spus Maricel Popa.

CJ are toate actele

Consiliul Județean Iași a și angajat un expert topometrist care a constatat că Universitatea Tehnică a intabulat teren mai mult decât trebuia. Începând cu anul 2007 Consiliul Județean Iași a notificat Universitatea Tehnică să corecteze situația dar instituția de învățământ superior a refuzat. Asta în condițiile în care într-o adresă trimisă CJ, Universitatea Tehnică recunoaște că a intabulat proprietatea județului Iași.

„Prin adresa 15.982/23.09.2009 Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași recunoaște situația juridică a imobilului în cauză, respectiv faptul că după anul 1990 în imobil au funcționat Direcția pentru Protecția Copilului și Spitalul de Pneumoftiziologie însă nu a procedat la rectificarea cărții funciare”, a mai arătat Consiliul Județean.

Și în prezent în clădirea din Tudor Vladimirescu funcționează cabinete ale Spitalului de Pneumoftiziologie.

„Având în vedere că imobilul compus din clădire și teren se află în proprietatea județului Iași și în administrarea Spitalului de Pneumoftiziolgie vă rugăm ca prin sentința pe care o  veți pronunța să dispuneți în sarcina Universității Tehnice Gheorghe Asachi la rectificarea cărții funciare și transcrierea imobilelor rezultate în cărți funciare noi”, a solicitat CJ.

Lupta deschisă în justiție de Consiliul Județean va mai dura. Asta deoarece Judecătoria Iași a decis zilele trecute că nu este competentă să judece solicitarea CJ și a declinat competența la Tribunal unde procesul o va lua de la capăt.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here