INCREDIBIL! Ghiciţi cu ce se mai droghează tinerii?

Sunt circa 40 de plante interzise în ţara noastră, dar specialiştii spun că tinerii folosesc peste o mie de alte plante cu care caută extazul.

Mai nou, sunt la modă plante frumoase, pe care le poţi întâlni la orice pas, mai ales în parcuri. Europenii au început să le stârpească pentru că, o dată inhalate, pot duce la deces.

Albastre, roz, albe, roşii. Sunt favoritele gospodinelor şi ale peisagiştilor. Hortensia sau Hydragea este cea mai la modă plantă care se fumează. Tot mai mulţi tineri, usucă frunzele şi petalele, rulează ca pe o ţigară şi trag adânc în piept.

Potrivit specialiştilor, consumul acestor joint-uri, în doză mare, poate duce la moarte prin asfixiere.
„Când sunt fumate, hortensiile au efecte halucinogene şi euforice”, explică, Kurt Hostettmann, profesor de farmacologie la Universitatea din Lausanne şi Geneva, citat de publicaţia franceză „Le Matin”.

Specialistul a mai precizat că „în funcţie de doză, senzaţia resimţită este similară cu cea indusă de THC (tetrahidrocanabinol), substanţa activă conţinută de plantele de Cannabis”, iar ceea ce pare a fi o simplă experienţă pentru un adolescent care fumează această plantă, poate fi deosebit de periculoasă, chiar mortală. Mai mult pe click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here